Κλείσιμο

Για ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις προειδοποιούν οι ΗΠΑ, ως αντίποινα του Πούτιν στις δυτικές κυρώσεις

Το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν ρωσικές κυβερνοεπιθέσεις που στοχεύουν τις ΗΠΑ, εξέφρασε ο Τζο Μπάιντεν, ως αντίποινα της Μόσχας για τις δυτικές κυρώσεις.

Τους ισχυρισμούς του αμερικανού προέδρου, ωστόσο, το Κρεμλίνο τους έχει απορρίψει.

Η Ρωσία δεν έχει εξαπολύσει ακόμη μεγάλες κυβερνοεπιθέσεις στον πόλεμο της Ουκρανίας, επειδή ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν γνωρίζει ότι «μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο», δηλώνουν ειδικοί στο BBC που ασχολούνται με τον κυβερνοχώρο.

Η Samantha Ravich, πρόεδρος για το έγκλημα στον κυβερνοχώρο στις ΗΠΑ, δήλωσε στο BBC ότι η Ρωσία πιστεύεται ευρέως ότι εξαπέλυσε μια μεγάλη επίθεση στον κυβερνοχώρο κατά της Ουκρανίας το 2018 με τη μορφή ενός ιού που εξαπλώθηκε και κατέληξε να γίνει παγκόσμιος , συμπεριλαμβανομένου του επηρεασμού του NHS.

«Ο Πούτιν πιθανότατα μπαίνει στον πειρασμό να εξαπολύσει μια τέτοια επίθεση», λέει η ίδια.

Ερωτηθείσα πώς θα μπορούσαν να προετοιμαστούν οι χώρες, λέει ότι οι οργανισμοί θα πρέπει να «σκληρύνουν το τείχος άμυνάς τους», συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας δεδομένων και της βελτίωσης της ασφάλειας για τα δίκτυα.

Αλλά λέει ότι θα έπρεπε να είχε υπάρξει περισσότερος μακροπρόθεσμος σχεδιασμός για την αντιμετώπιση των απειλών στον κυβερνοχώρο.

Πηγή: BBC