Κλείσιμο

Φορτίο 200: Οι δύο λέξεις που προκαλούν ανατριχίλα στους Ρώσους πολίτες

Χιλιάδες Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία (σύμφωνα με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι περίπου 6.000) λόγω της εισβολής του Βλαντίμιρ Πούτιν, ενώ ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί όσο οι αιματηρές συγκρούσεις συνεχίζονται.

Η ανταποκρίτρια του sky news στη Μόσχα, Νταϊάνα Μαγκνάι, ανέφερε ότι ο ρωσικός λαός συνειδητοποιεί σιγά – σιγά την απώλεια των παιδιών της. 

«Χθες (σ.σ προχθες), ενώ μια από τις φίλες μου ήταν σε μια τράπεζα και κοίταγε να δει τι να κάνει με το ρούβλι που πέφτει κατακόρυφα, κάποιος δίπλα της δέχθηκε ένα τηλεφώνημα. Άκουσε τις λέξεις "Φορτίο 200"; το άτομο που δέχθηκε την κλήση ήταν ταραγμένο». 

Το «Φορτίο 200» είναι το ρωσικό στρατιωτικό αναγνωριστικό για τη μεταφορά πτωμάτων από το πεδίο της μάχης. Εμπεδώθηκε στην εθνική συνείδηση κατά τη διάρκεια της σοβιετικής εισβολής στο Αφγανιστάν τη δεκαετία του 1980, όταν χιλιάδες Σοβιετικοί στρατιώτες επέστρεφαν στα σπίτια τους μέσα σε φέρετρα ψευδαργύρου. Όπως φαίνεται από το τηλεφώνημα που δέχθηκε ένας άγνωστος σε μια γεμάτη από κόσμο ρωσική τράπεζα, ένας συγγενής του επέστρεφε από την Ουκρανία σε ένα από αυτά. 

Αυτά τα σοβιετικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν ήταν επίσης Ουκρανικά. Αυτά τα έθνη ήταν απίστευτα κοντά, οι λαοί τους ήταν αδελφοί λαοί. Όχι πια. 

Η Ουκρανία έχει δημιουργήσει έναν ιστότοπο και ένα κανάλι στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Telegraph – ονόματι 200rf.com- για τις ρωσικές οικογένειες ώστε να ταυτοποιούν τους νεκρούς γιους τους. 
 

Πηγή: news.sky.com