Πόλεμος στην Ουκρανία: «Επιδεινώθηκε η κατάσταση στο Σεβεροντονέτσκ»

Στα νότια της χώρας, ακούγονται εκρήξεις σήμερα στην πόλη Νικολάεφ.

Η κατάσταση των ουκρανικών δυνάμεων στο Σεβεροντονέτσκ έχει "επιδεινωθεί λίγο", αλλά οι ουκρανικές δυνάμεις υπερασπίστηκαν τις θέσεις τους απέναντι στη Ρωσία σε μια βιομηχανική ζώνη εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων, ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνήτης της επαρχίας Λουχάνσκ, ο Σεργκίι Γκαϊντάι.

Οι ουκρανικές δυνάμεις επιχειρούν το διατηρήσουν τις θέσεις τους αφού, όπως ανακοίνωσαν, έλαβαν τον έλεγχο του μισού Σεβεροντονέτσκ, αυτής της πόλης-κλειδί στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας και επίκεντρο αυτή τη στιγμή σφοδρών μαχών στην εκτεταμένη περιφέρεια του Ντονμπάς.

"Οι πιο σκληρές μάχες πραγματοποιούνται στο Σεβεροντονέτσκ. Αυτή τη στιγμή συντελούνται μάχες με ταχύτατο ρυθμό. Οι υπερασπιστές μας προχώρησαν σε αντεπίθεση για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, απελευθέρωσαν σχεδόν την μισή πόλη. Αλλά τώρα η κατάσταση έχει επιδεινωθεί λίγο για εμάς και πάλι", είπε ο κυβερνήτης μιλώντας στην εθνική τηλεόραση.

Παράλληλα, στα νότια της χώρας, στην πόλη Μικολάιφ, ακούγονταν σήμερα εκρήξεις, σύμφωνα με ανάρτηση στο Telegram του δημάρχου της, του Ολεξάντρ Σένκεβιτς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ