Κλείσιμο

«Αποναζιστοποιήθηκε επισήμως»: Το καυστικό σχόλιο του Κιέβου για τον θάνατο φιλορώσου στρατηγού στο Ντονέτσκ

Ο υποστράτηγος Κουτούζοφ φέρεται να σκοτώθηκε, ενώ ηγείτο σε επίθεση εναντίον χωριού κοντά στην πόλη Ποπάσνα, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. 

Ο ουκρανικός στρατός επιβεβαίωσε τον θάνατο ανώτερου αξιωματικού των φιλορώσων αυτονομιστών στο πεδίο της μάχης, πληροφορία που μεταδόθηκε από τη ρωσική κρατική τηλεόραση χθες Κυριακή.

Ο διοικητής της 1ης στρατιάς της αυτοανακηρυγμένης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, ο υποστράτηγος Ρομάν Κουτούζοφ, «αποναζιστοποιήθηκε και αποστρατιωτικοποιήθηκε επισήμως», σχολίασε σαρκαστικά η υπηρεσία Τύπου του ουκρανικού στρατού χθες βράδυ, σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Ουκραΐνσκα Πράβντα.

Ο υποστράτηγος Κουτούζοφ φέρεται να σκοτώθηκε, ενώ ηγείτο σε επίθεση εναντίον χωριού κοντά στην πόλη Ποπάσνα, στην περιφέρεια Λουγκάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Νωρίτερα, το ουκρανικό επιτελείο ανέφερε ότι ο εχθρός αναγκάστηκε να υποχωρήσει αφού υπέστη «μεγάλες απώλειες».

Το Κίεβο διατεινόταν πρόσφατα ότι δυνάμεις του σκότωσαν τουλάχιστον επτά στρατηγούς της Μόσχας αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία την 24η Φεβρουαρίου. Τουλάχιστον δύο αποδείχθηκε αργότερα πως είναι στη ζωή. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έχει επιβεβαιώσει τέσσερις θανάτους ανώτερων αξιωματικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ