Ουκρανία: Παρασημοφόρησαν τον συνοριοφύλακα που είπε «άντε γ…» σε ρωσικό πολεμικό πλοίο -Δείτε βίντεο

Παράσημο στον Ουκρανό στρατιώτη που φέρεται να είπε σε ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο «άντε γ…» ενώ υπερασπιζόταν ένα νησί, απένειμαν οι τοπικές αρχές.

Ο Ρόμαν Χριμπόφ, ένας Ουκρανός συνοριοφύλακας, υπηρετούσε στο Φιδονήσι - γνωστό ως νησί Zmiinyi στα ουκρανικά - όταν αυτό δέχθηκε από ρωσικό βομβαρδισμό από αέρος και θαλάσσης στις 24 Φεβρουαρίου.

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι 13 συνοριοφύλακες έχασαν τη ζωή τους αφού αρνήθηκαν να παραδώσουν το νησί. Όταν τούς ζητήθηκε να καταθέσουν τα όπλα, οι στρατιώτες λέγεται ότι απάντησαν σε έναν αξιωματικό του ρωσικού πολεμικού πλοίου «Ρωσικό πολεμικό πλοίο, άντε γ…». Αργότερα προέκυψε ότι οι στρατιώτες είχαν επιζήσει.

Η φράση αποτέλεσε σύνθημα συσπείρωσης για τους υπερασπιστές της Ουκρανίας και μνημονεύεται σε γραμματόσημο από την ουκρανική ταχυδρομική υπηρεσία.

Το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας είπε ότι ο Χριμπόφ απελευθερώθηκε από τη ρωσική αιχμαλωσία και τώρα βρίσκεται στο Τσερκάσι, με τις τοπικές αρχές να τον παρασημοφορούν για τις υπηρεσίες του. 
 

Πηγή: skai.gr