«Εντελώς άδικο και παράλογο»: Η κόρη του «δεξιού χεριού» του Πούτιν, Πεσκόφ, για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν -Δείτε φωτό

«Μου φαίνεται εντελώς άδικο και παράλογο. Ήμουν πολύ έκπληκτη, γιατί είναι περίεργο να επιβάλλονται κυρώσεις σε ένα άτομο που είναι 24 ετών και δεν έχει καμία σχέση με την κατάσταση. Είμαι στενοχωρημένη γιατί μου αρέσει να ταξιδεύω και λατρεύω τις διαφορετικές κουλτούρες. Είμαι πολίτης του κόσμου και δεν μπορώ να κάνω τίποτα γι' αυτό»

Αυτό τονίζει η πανέμορφη κόρη του «δεξιού χεριού» του Βλαντίμιρ Πούτιν, του πανίσχυρου Ντμίτρι Πεσκόφ, Γελιζαβέτα Πεσκόβα, σε συνέντευξή της στο Business Insider για τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη ρωσική ελίτ. 

Παρά τις διασυνδέσεις της με το Κρεμλίνο, η Πεσκόβα είπε ότι και αυτή εξεπλάγη από αυτό που ο πατέρας της και ο Πούτιν περιγράφουν σαν «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», η οποία έχει πλέον σκοτώσει περισσότερους από 700 Ουκρανούς πολίτες, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Ο πραγματικός αριθμός είναι πιθανότατα πολύ μεγαλύτερος, με τη Ρωσία να κατηγορείται ότι στοχεύει σκόπιμα νοσοκομεία, πολυκατοικίες και καταφύγια για όσους προσπαθούν να κρυφτούν από τις βόμβες της. 

«Νομίζω ότι όλοι έμειναν έκπληκτοι και δεν είναι τίποτα για το οποίο πρέπει να ντρέπεσαι. Είναι OK να εκπλαγείς σε αυτήν την κατάσταση» είπε η Instagram influencer. Την ημέρα της επίθεσης (24η Φεβρουαρί), η Πέσκοβα φάνηκε να επικρίνει την κυβέρνησή της, δημοσιεύοντας τις λέξεις «όχι στον πόλεμο» σε μια ζωντανή μετάδοση στο Instagram που είχε διαγραφεί έκτοτε. Η Ρωσία απαγόρευσε το Instagram (η τελευταία της ανάρτηση κατευθύνει τους ακολούθους στον λογαριασμό της στο Telegram). Σήμερα, ισχυρίζεται ότι «δεν σκόπευε απαραίτητα να επικρίνει κάποια σύγκρουση συγκεκριμένα».

«Όταν το λέω, εννοώ ότι είμαι υπέρ της ειρήνης, όχι μόνο στην Ουκρανία αλλά σε όλο τον κόσμο», είπε. Στην Ουκρανία, συγκεκριμένα, είπε ότι «δεν θα μιλήσει για την κατάσταση που επικρατεί — μπορώ να μιλήσω μόνο για τις κυρώσεις και μπορώ μόνο να πω τι νιώθω και τι σκέφτομαι για τις κυρώσεις».