Πεσκόφ: Η Ρωσία είναι αξιόπιστος πάροχος αερίου – Η Gazprom θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της 

Πεσκόφ: Η Ρωσία είναι αξιόπιστος πάροχος αερίου – Η Gazprom θα εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της 

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει «πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας».

Με τη Μόσχα να ανοίγει, έστω και με το σταγονόμετρο, τη στρόφιγγα του Nord Stream 1 σήμερα Πέμπτη, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ υποστήριξε ότι όλες οι δυσκολίες με την παροχή ρωσικού αερίου στην Ευρώπη προκαλούνται λόγω των δυτικών κυρώσεων.

Σε τηλεδιάσκεψη με δημοσιογράφους, ο Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία παραμένει «πολύ σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι της ευρωπαϊκής ενεργειακής ασφάλειας».

Εν μέσω ανησυχιών στην Ευρώπη ότι η Ρωσία μπορεί να περιορίσει περαιτέρω τις προμήθειες αερίου στην ήπειρο, ο Πεσκόφ παρέπεμψε τους δημοσιογράφους σε προηγούμενα σχόλια του Βλαντίμιρ Πούτιν ότι η Gazprom έχει εκπληρώσει και θα συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις προς τους πελάτες της.

Ο Πεσκόφ δήλωσε επίσης ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η Δύση στη Ρωσία για τις ενέργειές της στην Ουκρανία δεν θα την αναγκάσουν να αλλάξει πορεία. «Ακόμα και οι σκληρότερες κυρώσεις ποτέ δεν έκαναν χώρες αλλάξουν τη θέση τους», διεμήνυσε. 

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αναφέρθηκε και στη Βρετανία, λέγοντας ότι η Μόσχα ελπίζει πως ο επόμενος πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου θα υιοθετήσει μια συνετή θέση απέναντι στη Ρωσία.

«Ελπίζουμε ότι ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας θα κλίνει προς μια περισσότερο ισορροπημένη ρητορική απέναντι στη χώρα μας».
 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ