«Ακόμα και οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά»: Η συγκίνηση του Ντράγκι στην ιταλική βουλή – Βίντεο

Ο Ντράγκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους υπουργούς και τους βουλευτές

Το θερμό χειροκρότημα πολλών βουλευτών και υπουργών που εισέπραξε νωρίτερα στην ιταλική βουλή, «λύγισε» τον Μάριο Ντράγκι. Ο Ντράγκι ανακοίνωσε ότι θα υποβάλει την παραίτησή του από πρωθυπουργός στον Ιταλό πρόεδρο. 

Ο Ντράγκι εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους υπουργούς και τους βουλευτές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Ευχαριστώ, ακόμη και οι κεντρικοί τραπεζίτες έχουν καρδιά», αναφερόμενος σε ένα πρόσφατο αστείο που έκανε για τους κεντρικούς τραπεζίτες «ότι δεν χρησιμοποιούν τις καρδιές τους». 

«Ευχαριστώ για το έργο που κάναμε μαζί. Υπό το φως της ψήφου που εξέφρασε χθες η Γερουσία της Δημοκρατίας, ζητώ να διακοπεί η συνεδρίαση γιατί πηγαίνω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να κοινοποιήσω τις αποφάσεις μου» ανέφερε ο Ντράγκι. 

Η συνάντηση με τον Σέρτζιο Ματαρέλα διήρκεσε λιγότερο από μισή ώρα. Θα παραμείνει υπηρεσιακός πρωθυπουργός.

Την Τετάρτη η κυβέρνηση Ντράγκι εξασφάλισε τελικά την ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία της Ρώμης, παραμένοντας ωστόσο υπό κατάρρευση.

Τα τρία κύρια κόμματα του συνασπισμού, Πέντε Αστέρια, Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα, αρνήθηκαν να λάβουν μέρος στην ψηφοφορία, «τορπιλίζοντας» ουσιαστικά τη κυβέρνησή του. 

Ο Ιταλός πρωθυπουργός έλαβε 95 ψήφους υπέρ και 38 κατά στη Γερουσία των 315 μελών, αλλά αυτή η η επικράτηση, ουσιαστικά δεν έχει αντίκτυπο. Υπενθυμίζεται ότι στην ιταλική γερουσία, για την απόλυτη πλειοψηφία, απαιτούνται 158 ψήφοι.

Πηγή: skai.gr