Απάντηση Πεσκόφ στις κατηγορίες Κιλιτσντάρογλου: «Ψεύτες» όποιοι σου λένε περί ρωσικής παρέμβασης

«Η Μόσχα δεν αναμειγνύεται στην εσωτερική πολιτική άλλων κρατών» δήλωσε ο Ντμίτρι Πεσκόφ 

Ο εκπρόσωπος του Βλαντίμιρ Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, απέρριψε κατηγορηματικά την Παρασκευή τις κατηγορίες του ηγέτη της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου κατά της Ρωσίας για παρέμβαση στις τουρκικές εκλογές. 

«Η Μόσχα δεν αναμειγνύεται στην εσωτερική πολιτική άλλων κρατών. Η Μόσχα απορρίπτει τις κατηγορίες του Τούρκου υποψηφίου για την προεδρία Κιλιτσντάρογλου περί ‘’deep fakes’’, και όποιοι του έδωσαν τέτοιες πληροφορίες, είναι ψεύτες» υποστήριξε το Κρεμλίνο. 

Ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης ο οποίος διεκδικεί την προεδρία ενάντια στον Ερντογάν στις εκλογές της Κυριακής, επιτέθηκε στη Μόσχα, την οποία κατηγορεί για διασπορά fake news λίγα 24ωρα πριν από τις τουρκικές κάλπες.

Με ανάρτησή του στο Twitter, ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), σημείωσε: «Αγαπητοί Ρώσοι φίλοι, είστε πίσω από τα μοντάζ, τις συνωμοσίες, το περιεχόμενο Deep Fake και τις κασέτες που αποκαλύφθηκαν χθες σε αυτήν τη χώρα. Αν θέλετε τη συνέχιση της φιλίας μας μετά τις 15 Μαΐου, πάρτε τα χέρια σας από το τουρκικό κράτος. Είμαστε ακόμα υπέρ της συνεργασίας και της φιλίας.»

Μάλιστα,  ο προεδρικός υποψήφιος της τουρκικής αντιπολίτευσης έκανε την ανάρτηση όχι μόνο στα τουρκικά, αλλά και στα ρωσικά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μουχαρέμ Ιντζέ, που προέρχεται μεν από το CHP από το οποίο όμως έχει αποχωρήσει ιδρύοντας το κόμμα Πατρίδα, ανακοίνωσε ότι αποσύρει τη δική του προεδρική υποψηφιότητα, έπειτα από τη διαρροή ενός βίντεο με σεξουαλικό περιερχόμενο στο οποίο εκείνος φέρεται να πρωταγωνιστεί. Ο ίδιος ο Ιντζέ απορρίπτει κατηγορηματικά ως deep fake και ως προϊόν μοντάζ το περιεχόμενο του εν λόγω βίντεο. Η Πατρίδα θα συμμετάσχει κανονικά στις βουλευτικές εκλογές. 
 

Πηγή: skai.gr