Κλείσιμο

Πεσκόφ: Αυτή τη στιγμή είναι αδύνατον να γιορτάσουμε την Ημέρα της Νίκης στη Μαριούπολη

Οι εορτασμοί της Ημέρας της Νίκης της 9ης Μαΐου (ρωσική εθνική επέτειος κατά των ναζί) στη Μαριούπολη είναι σήμερα αδύνατοι, τόνισε την Παρασκευή ο Ντμίτρι Πεσκόφ. Ωστόσο, μια τέτοια επιλογή είναι δυνατή στο μέλλον, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου.
 
Οι δηλώσεις του Ρώσου αξιωματούχου έρχονται την ώρα που οι εναπομείναντες μαχητές στη χαλυβουργία Αζοφστάλ δηλώνουν αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι τέλους. 

Απαντώντας σε ερώτηση εάν η Ρωσία στέλνει επίσημη αντιπροσωπεία στη Μαριούπολη για να γιορτάσει την Ημέρα της Νίκης, ο Πεσκόφ ξεκαθάρισε ότι δεν γνωρίζει τίποτα για αποστολή αντιπροσωπείας την προσεχή Δευτέρα 9 Μαΐου. 

«Σίγουρα θα υπάρξουν Ρώσοι και πολλοί άλλοι (στη Μαριούπολη) στις 9 Μαΐου, αλλά δεν έχω πληροφορίες για επίσημη αντιπροσωπεία», υποστήριξε ο Πεσκόφ.

Ο προεδρικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι η διοργάνωση εορταστικών εκδηλώσεων στην πόλη «είναι αδύνατη για ευνόητους λόγους». «Θα έρθει η ώρα και εκεί μπορεί να διοργανωθούν πλήρεις εορταστικές εκδηλώσεις» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρώσος αξιωματούχος.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου ξεκαθάρισε ότι δεν έχει πληροφορίες για το εάν το ρωσικό υπουργείο Άμυνας σχεδιάζει να διοργανώσει στρατιωτική παρέλαση στη Μαριούπολη στις 9 Μαΐου. «Δεν μπορώ να πω αν υπάρχουν σχέδια για λογαριασμό του στρατού μας», σημείωσε. Πάντως, ο εκπρόσωπος του στρατού Σεργκέι Κιριγιένκο έχει δηλώσει ότι η παρέλαση της Ημέρας της Νίκης είναι αδύνατο να διοργανωθούν φέτος στο Ντόνετσκ και το Λούγκανσκ, «αλλά μια τέτοια επιλογή ήταν δυνατή στο μέλλον». 

Πηγή: skai.gr