Η πρώτη αντίδραση του Τζόνσον για τις δημοτικές εκλογές: «Δύσκολη νύχτα» αλλά με «μικτά αποτελέσματα»

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο Βρετανός Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον παραδέχθηκε στην πρώτη αντίδρασή του στα μέχρι τώρα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών ότι ήταν μία «δύσκολη νύχτα» για το Συντηρητικό Κόμμα του οποίου ηγείται.

Απέρριψε όμως τα περί πανωλεθρίας των Τόρις που έχουν ακουστεί από την αντιπολίτευση, κάνοντας λόγο για «μικτά αποτελέσματα».

Οι Συντηρητικοί έχουν χάσει έναντι των Εργατικών τον έλεγχο τριών δήμων στο Λονδίνο που αποτελούσαν επί δεκαετίες προπύργιά τους, αλλά συγκρατούν απώλειες σε κρίσιμες περιοχές στην κεντρική και βόρεια Αγγλία, στο αποκαλούμενο πρώην «κόκκινο τείχος» των Εργατικών που στράφηκε στους Τόρις στις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Τζόνσον απέδωσε τις απώλειες στη τριβή της διακυβέρνησης και στον οικονομικό αντίκτυπο της πανδημίας. Τοπικά στελέχη του κόμματός του πάντως έχουν δηλώσει ότι στην απόφαση των ψηφοφόρων μέτρησε αρνητικά η εμπλοκή του Πρωθυπουργού στο partygate.

Πρόσθεσε ότι οι ψηφοφόροι έχουν στείλει ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στα θέματα που πραγματικά τους απασχολούν.