Κλείσιμο

Πέντε εκατομμύρια μέλισσες ξέφυγαν από καρότσα φορτηγού στον Καναδά - Χάος στο δρόμο

Όταν ο πρώτος μελισσοκόμος έφτασε για βοήθεια είδε ένα «τρελό σύννεφο μελισσών» που ήταν «πολύ θυμωμένες, μπερδεμένες και άστεγες».

Χθες το πρωί ο μελισσοκόμος Μάικλ Μπάρμπερ ξύπνησε από τις απανωτές κλήσεις της αστυνομίας που ζητούσε τη βοήθειά του για το πώς θα αντιμετωπίσει περιστατικό όπου πέντε εκατομμύρια μέλισσες ξέφυγαν από φορτηγό στον Καναδά, στην περιοχή του Μπέρλινγκτον στο Οντάριο.

Οι μέλισσες βγήκαν από τα μελίσσια, όταν λύθηκαν οι ιμάντες που τα κρατούσαν στην καρότσα του φορτηγού.

Όταν ο Μπάρμπερ έφτασε επί τόπου είδε ένα «τρελό σύννεφο μελισσών» που ήταν «πολύ θυμωμένες, μπερδεμένες και άστεγες».

Εξαιτίας της κατάστασης, οι οδηγοί έπρεπε να έχουν τα παράθυρα των αυτοκινήτων τους κλειστά και οι πεζοί να μείνουν μακριά.

Το σκηνικό δεν έμοιαζε με τίποτα που είχε βιώσει ο Μπάρμπερ στην 11χρονη καριέρα του: «Ήταν κάτι άλλο» είπε στο BBC, «ελπίζω να μην το ξαναζήσω ποτέ».

Ο Μπάρμπερ, ιδιοκτήτης του Tri-City Bee Rescue στο κοντινό Guelph, είπε ότι έλαβε για πρώτη φορά κλήση από την τοπική αστυνομία γύρω στις 7 το πρωί, που τον ενημέρωνε ότι υπήρξε ένα ατύχημα και ότι οι μέλισσες απλώθηκαν σε όλο το δρόμο.

Την ίδια στιγμή, η αστυνομία απηύθυνε δημόσιο κάλεσμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καλώντας τον κόσμο να μείνει μακριά από την περιοχή, η οποία βρίσκεται περίπου μία ώρα νότια του Τορόντο.

Οι μέλισσες βρίσκονταν στις κυψέλες τους στοιβαγμένες στο πίσω μέρος ενός φορτηγού όταν συνέβη το ατύχημα.

Ο Μπάρμπερ κάλεσε σε βοήθεια και άλλους μελισσοκόμους και συνολικά περίπου 12 μελισσοκόμοι βοήθησαν να λυθεί το μπέρδεμα.

Μετά από λίγες ώρες, οι περισσότερες από τις μέλισσες κατάφεραν να βρουν τις κυψέλες τους, αλλά πολλές δεν επέζησαν από το ατύχημα, ενώ κάποιοι μελισσοκόμοι δέχτηκαν τσιμπήματα.

Ο οδηγός του φορτηγού δέχτηκε περισσότερα από 100 τσιμπήματα, είπε ο Μπάρμπερ, καθώς δεν φορούσε στολή μελισσοκόμου.

Σε κοντινή απόσταση βρίσκονταν ασθενοφόροι, ωστόσο δεν υπήρξαν σοβαροί τραυματισμοί.

Πηγή: skai.gr