Επιδόθηκε στην Ντάουνινγκ Στριτ η έκθεση της Σου Γκρέι για το partygate

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Επιδόθηκε το πρωί στην Ντάουνινγκ Στριτ η πολυαναμενόμενη έκθεση για το partygate που συνέταξε μετά από έρευνα η ανώτερη αξιωματούχος του Γραφείου Υπουργικού Συμβουλίου Σου Γκρέι.

Δημοσιεύματα έχουν αναφέρει πως η έκθεση θα είναι άκρως επικριτική για τον Πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον. Μια μερική και πολύ συνεπτυγμένη αναφορά της κ. Γκρέι προ μηνών είχε κάνει λόγο για «έλλειμμα ηγεσίας και κρίσης» στην Ντάουνινγκ Στριτ που επέτρεψε την παραβίαση κανόνων των lockdown.

Η δημοσιοποίηση της πλήρους έκθεσης αναβλήθηκε όταν τον Ιανουάριο η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε πως θα διεξήγαγε τη δική της έρευνα.

Η αστυνομική έρευνα κατέληξε στην επιβολή 126 προστίμων σε περισσότερα από 80 άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα πρόστιμο στον Πρωθυπουργό.

Η πλήρης έκθεση αναμένεται να δημοσιευθεί το μεσημέρι στον ιστότοπο της κυβέρνησης. Περίπου την ίδια ώρα ο Μπόρις Τζόνσον θα προβεί σε δήλωση στη Βουλή των Κοινοτήτων με την οποία αναμένεται να απολογηθεί για ακόμα μία φορά.

Πιθανότατα το απόγευμα θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού και συνάντησή του με την κοινοβουλευτική ομάδα του Συντηρητικού Κόμματος.

Η δημοσιοποίηση της έκθεσης Γκρέι ακολουθεί την αποκάλυψη φωτογραφιών από το ITV που δείχνουν τον Μπόρις Τζόνσον να κρατά ένα ποτήρι με ποτό σε συνάθροιση στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 13 Νοεμβρίου 2020, εν μέσω lockdown.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Daily Mirror, εξάλλου, κυκλοφορεί μία ακόμα φωτογραφία ενός τραπεζιού γεμάτου με ποτά από πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ στις 17 Νοεμβρίου 2020, το οποίο μέχρι τώρα δεν είχε γίνει γνωστό και δεν ερευνήθηκε από την αστυνομία.

Η εφημερίδα προσθέτει ότι υπάρχει και αλυσίδα μηνυμάτων στο WhatsApp από αξιωματούχο της Ντάουνινγκ Στριτ που προσκαλούσε τους εργαζόμενους εκεί στο πάρτι.

Πηγή: skai.gr