Βρετανία: Νέα πρόστιμα για το partygate από τη Μητροπολιτική Αστυνομία

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ακόμα τουλάχιστον 50 πρόστιμα επέβαλε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου για το 'partygate', το σκάνδαλο διεξαγωγής πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια εν μέσω απαγορευτικών λόγω πανδημίας.

Ανακοίνωση της Σκότλαντ Γιαρντ ενημερώνει πως πλέον έχουν εκδοθεί πάνω από 100 πρόστιμα για την υπόθεση. Είχαν προηγηθεί ανακοινώσεις για 20 χρηματικές κυρώσεις στα τέλη Μαρτίου και για περισσότερες από 30 τον περασμένο μήνα.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δεν είναι μεταξύ αυτών στους οποίους έχουν επιβληθεί τα καινούρια πρόστιμα, επιβεβαίωσε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία δεν αποκαλύπτει την ταυτότητα όσων τιμωρούνται κατ' αυτόν τον τρόπο, αλλά η Ντάουνινγκ Στριτ έχει δεσμευθεί πως θα ενημερώνει όταν το πρόστιμο αφορά τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Τζόνσον έχει ήδη πληρώσει πρόστιμο 50 λιρών για την παρουσία του στο μίνι πάρτι έκπληξη για τα γενέθλιά του στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου τον Ιούνιο του 2020. Ερευνάται δε η παρουσία του σε ακόμα πέντε συναθροίσεις από τις συνολικά 12 που έχουν μπει στο μικροσκόπιο της αστυνομίας για πιθανή παραβίαση των κανόνων του lockdown.

Πηγή: skai.gr