Παρέμβαση Μακρόν μετά το σόου Ερντογάν στο δείπνο της Πράγας - «Σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και τις αξίες της Ε.Ε»

Οι ηγέτες έμειναν άφωνοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου στο δείπνο και ο μόνος που πήρε τον λόγο πέρα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ήταν ο Εμανουέλ Μακρόν

Μάρτυρες μιας απρόκλητης επίθεσης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά της Ελλάδας βρέθηκαν οι ηγέτες της Ευρώπης κατά το χθεσινό επεισοδιακό δείπνο στην Πράγα.

Όπως αναφέρεται οι ηγέτες έμειναν άφωνοι από τη συμπεριφορά του Τούρκου προέδρου και γενικά εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν σαφείς αντιδράσεις.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η απεσταλμένη δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ στην Πράγα θεώρησαν αυτονόητο ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έπρεπε να πάρει τον λόγο για να απαντήσει όπως και έκανε. 

Ο μόνος όμως που πήρε τον λόγο στην αίθουσα ήταν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ο οποίος στην καταληκτική του ομιλία τόνισε ότι πρέπει να υπάρχει σεβασμός στο διεθνές δίκαιο και κυρίως στις αρχές-αξίες της ΕΕ, αναφερόμενος ουσιαστικά στην Τουρκία.
 

Ο Τούρκος πρόεδρος δεν βρισκόταν στην αίθουσα εκείνη την ώρα, αν και νωρίτερα ο Εμανουέλ Μακρόν του μετέφερε τις θέσεις του κατ' ιδίαν.

Πηγή: skai.gr