Παραιτήθηκε ο διευθυντής της BP μετά από καταγγελίες για σχέσεις με συναδέλφους που είχε κρατήσει κρυφές

Πλήγμα στην αξία των μετοχών του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού - η παραίτηση συνοδεύθηκε από την παραδοχή πως «δεν ήταν πλήρως διαφανής αναφορικά με προηγούμενες αποκαλύψεις περί σχέσεών του»

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Την παραίτησή του με άμεση ισχύ υπέβαλε τη νύχτα της Τρίτης ο διευθύνων σύμβουλος του BP Μπέρναρντ Λούνι, μετά από καταγγελίες περί «προσωπικών σχέσεων με συναδέλφους» τις οποίες είχε κρατήσει κρυφές.

Η εξέλιξη έχει προκαλέσει πλήγμα στην αξία των μετοχών του βρετανικού πετρελαϊκού κολοσσού.

Ο 53χρονος Λούνι είχε αναλάβει τα ηνία της BP τον Φεβρουάριο 2020 και ο μισθός του μαζί με τα επιμίσθια ανέρχονταν σε πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες το χρόνο. Είχε ενταχθεί στην εταιρεία ως μηχανικός το 1991 σε ηλικία 21 ετών.

Αντιμετώπιζε κατηγορίες παραβίασης των κανόνων της εταιρείας, οι οποίοι απαιτούν την ενημέρωση των αρμοδίων σε περίπτωση σχέσεων μεταξύ υπαλλήλων. 

Σύμφωνα με την ίδια την BP, η παραίτηση συνοδεύθηκε από την παραδοχή πως «δεν ήταν πλήρως διαφανής αναφορικά με προηγούμενες αποκαλύψεις περί σχέσεών του».

Τον Μάιο του 2022 είχε διενεργηθεί μια πρώτη έρευνα αναφορικά με καταγγελίες κατά του κ. Λούνι, στην οποία όμως ο ίδιος απέκρυψε λεπτομέρειες των σχέσεων που διατηρούσε.