Κλείσιμο

Στους 35 αυξήθηκαν οι νεκροί και στους 134 οι τραυματίες από την επίθεση στο Λβιβ

Στους 35 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών από αεροπορική επίθεση στη στρατιωτική βάση κοντά στο Λβιβ

Ο κυβερνήτης του Λβιβ είπε ότι 35 άνθρωποι έχουν πλέον επιβεβαιωθεί ως νεκροί μετά την επίθεση με ρωσικούς πυραύλους στη βάση του Διεθνούς Κέντρου Ειρήνης και Ασφάλειας το πρωί της Κυριακής.

Σε μια ενημέρωση, ο Maksym Kozytskyy είπε ότι ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε από 9 σε 35 και ότι 134 τραυματίστηκαν μετά τις αεροπορικές επιδρομές στις εγκαταστάσεις στο Γιαβορίβ.

Δύο μεγάλες εκρήξεις σημειώθηκαν την Κυριακή στη βάση στο Γιαβορίβ, μια πόλη φρουράς μόλις 12 χιλιόμετρα από τα πολωνικά σύνορα. Η επίθεση με ρουκέτα έγινε στις 5.45 π.μ. Kozytskyi, είπε ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν περισσότερους από 30 πυραύλους κρουζ στη βάση Γιαβορίβ. 

Η εγκατάσταση έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν ξένους στρατιωτικούς εκπαιδευτές από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, αλλά δεν είναι σαφές αν κάποιοι βρίσκονταν ακόμα  στη βάση.

Η Ουκρανία πραγματοποίησε τις περισσότερες από τις ασκήσεις της με χώρες του ΝΑΤΟ εκεί πριν από την εισβολή με τις τελευταίες μεγάλες ασκήσεις να γίνονται τον Σεπτέμβριο.

Πηγή: skai.gr