Κλείσιμο

Σαρλ Μισέλ από Ουκρανία: Αυτά είναι φρικαλεότητες, πρέπει να πληρώσουν για ό,τι έχουν κάνει

«Πρέπει να πληρώσουν για ό,τι έχουν κάνει» δήλωσε σοκαρισμένος για τους Ρώσους ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ο οποίος επισκέφθηκε την πόλη Μποροντιάνκα στα περίχωρα του Κιέβου.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να εξηγήσω αυτό που νιώθω, όχι ως πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, αλλά ως πατέρας, ως άνθρωπος. Αυτά είναι φρικαλεότητες. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου. Πρέπει να τιμωρηθούν… Θα τιμωρηθούν. Πρέπει να πληρώσουν για ό,τι έχουν κάνει, εκεί (Μποροντιάνκα) και σε πολλές άλλες πόλεις και άλλες περιοχές στην Ουκρανία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μισέλ σε συνέντευξη Τύπου στο Κίεβο.

Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο Μισέλ είπε ότι νωρίτερα την ίδια μέρα είχε επισκεφθεί την Μποροντιάνκα, όπου ανακαλύφθηκαν ομαδικοί τάφοι γεμάτοι με εκατοντάδες δολοφονημένους πολίτες μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων από την περιοχή του Κιέβου.

Ο Μισέλ είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση στηρίζει μια ουκρανική νίκη εναντίον της Ρωσίας και θα κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει την Ουκρανία.

«Αυτή τη στιγμή, όπως εσείς, σκέφτομαι τους ανθρώπους, τους πολίτες στο Ντονμπάς, στη Μαριούπολη, σε άλλες πόλεις, που παλεύουν για τη ζωή τους. Που αγωνίζονται για την κυριαρχία της Ουκρανίας», είπε ο Μισέλ. «Γι’ αυτό θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα πιθανά εργαλεία στα χέρια μας» δεσμεύθηκε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. 
 

Πηγή: skai.gr