Καλά κρατεί ο πόλεμος της προπαγάνδας: Νέες φωτό από Μόσχα «με τανκ που επιστρέφουν στη βάση τους»

Καλά κρατεί ο πόλεμος της προπαγάνδας στο Ουκρανικό, με τη Μόσχα να δημοσιεύει την Παρασκευή νέες φωτογραφίες με τανκ που φέρονται να επιστρέφουν στις βάσεις τους.  Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες που, όπως υποστηρίζει, δείχνουν τανκς να μεταφέρονται πίσω στις βάσεις τους μετά από τις ασκήσεις. 

Δεν ειπώθηκε από πού ξεκίνησε η μεταφορά τα τανκς, αλλά υποτίθεται ότι επέστρεφαν στη βάση τους στην περιφέρεια Νίζνι Νόβγκοροντ, στα ανατολικά της Μόσχας. 

Πάντως, ενώ η Ρωσία επιμένει ότι αποσύρει στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία, οι δυτικές υπηρεσίες αμφισβητούν ευθέως τις πληροφορίες αυτές. 

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα και τη διεξαγωγή το Σάββατο, υπό την διεύθυνση του Βλαντίμιρ Πούτιν, ασκήσεων των ρωσικών στρατηγικών δυνάμεων, με την εκτόξευση βαλιστικών πυραύλων και πυραύλων cruise, εν μέσω της κρίσης ανάμεσα στην Μόσχα και την Δύση περί την Ουκρανία.

Ο ουκρανικός στρατός και οι φιλορώσοι αυτονομιστές αλληλοκατηγορήθηκαν σήμερα Παρασκευή για νέους βομβαρδισμούς στην ανατολική Ουκρανία, στην οποία σημειώνεται από χθες, Πέμπτη, αναζωπύρωση της βίας με φόντο φόβους για επίθεση των ρωσικών δυνάμεων, ωστόσο ο ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρέζνικοφ δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο πως οι αρχές της χώρας εκτιμούν ότι η πιθανότητα μιας μείζονος κλιμάκωσης της σύγκρουσης με τη Ρωσία είναι χαμηλή.

«Τα πάντα είναι πιθανά» σε ό,τι αφορά το τι θα συμβεί στη συνέχεια στα σύνορα της Ουκρανίας, ξεκαθάρισε σήμερα Παρασκευή ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν.

Ευκαιρία για αποκλιμάκωση το Ουκρανικό τις επόμενες ώρες. Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου θα έχει σήμερα Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, ο Άντονι Μπλίνκεν, θα συναντηθεί σε ουδέτερο έδαφος με τον ρώσο ομόλογό του, τον Σεργκέι Λαβρόφ, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, με την προϋπόθεση ότι η Ρωσία δεν θα έχει εισβάλει στην Ουκρανία μέχρι τότε, όπως ανακοίνωσε χθες Πέμπτη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγή: skai.gr