Ουκρανία - Μόσχα: «Μονάδες του ρωσικού πεζικού  «επέστρεψαν στις βάσεις τους μετά τα γυμνάσια»

«Αρκετές μηχανοκίνητες μονάδες πεζικού των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων επέστρεψαν στις βάσεις στους στο Νταγκεστάν και στην Τσετσενία μετά το πέρας των γυμνασίων στα οποία έλαβαν μέρος στην Κριμαία», μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Interfax, επικαλούμενο ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας που δημοσιοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή.

Η Ρωσία ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα πως έχει αρχίσει να αποσύρει κάποια στρατεύματα που είχε αναπτύξει σε τομείς που γειτονεύουν με την Ουκρανία. Το Κίεβο και οι σύμμαχοί του στη Δύση το αμφισβητούν και αντιτείνουν πως κάποιες μονάδες και υλικό απλά αντικαθίστανται από νέες και νέο.

Ακόμη, το Ιντερφάξ ανέφερε ότι τρένο με άρματα μάχης αναχώρησε για τη βάση τους στο Νίζνι Νοβγκορόντ, χωρίς να διευκρινίσει ωστόσο από πού ακριβώς.

Επίσης, το TASS μετέδωσε ότι κάπου 30 φορτηγά με στρατιώτες και εξοπλισμό μονάδων του δυτικού στρατιωτικού τομέα επιστρέφουν στη βάση τους, επίσης χωρίς να διευκρινίσει από πού έφυγαν.

Η Δύση πάντως συνεχίζει να δυσπιστεί σφόδρα για τις ρωσικές προθέσεις περί απόσυρσης. «Με την ανάπτυξη άνευ προηγουμένου στρατευμάτων στα σύνορα με την Ουκρανία και απαιτήσεις που χρονολογούνται από τον ψυχρό πόλεμο, η Ρωσία θέτει υπό αμφισβήτηση τις θεμελιώδεις αρχές της ευρωπαϊκής ειρηνικής τάξης» πραγμάτων, ανέφερε η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, αξιώνοντας η Μόσχα να κάνει «σοβαρές προσπάθειες αποκλιμάκωσης».
 

Πηγή: skai.gr