Μαριούπολη: Ρώσοι βομβάρδισαν τζαμί που φιλοξενούσε 80 αμάχους, μεταξύ των οποίων και παιδιά

Ένα τζαμί που φιλοξενούσε αμάχους, μεταξύ των οποίων και Τούρκοι, βομβαρδίστηκε στη Μαριούπολη, όπου χιλιάδες άνθρωποι πολιορκούνταν εδώ και ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Το τζαμί του σουλτάνου Σουλεϊμάν του Μεγαλοπρεπούς και της συζύγου του Ροξελάνα στη Μαριούπολη βομβαρδίστηκε από τους Ρώσους εισβολείς», ανέφερε το υπουργείο με μήνυμα στο Twitter.

«Περισσότεροι από 80 ενήλικοι και παιδιά φιλοξενούνται εκεί, μεταξύ των οποίων Τούρκοι πολίτες», πρόσθεσε χωρίς να διευκρινίσει πότε έγινε ο βομβαρδισμός.

Στη Μαριούπολη, τα ανελέητα μπαράζ επιθέσεων στην πόλη απέτρεψαν επανειλημμένες προσπάθειες αποστολής τροφής και νερού και αποχώρηση αμάχων, αν και υπάρχει η ελπίδα ότι η κατάσταση θα μπορούσε να εκτονωθεί ελαφρώς με το άνοιγμα των ανθρωπιστικών διαδρόμων σήμερα.

Νωρίτερα, η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ, ανακοίνωσε ότι σήμερα άνοιξαν αρκετοί ανθρωπιστικοί διάδρομοι, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την πολιορκημένη νότια πόλη-λιμάνι της Μαριούπολης και από τη Ζαπορίζια, άνοιξαν σήμερα, σύμφωνα με την αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ιρίνα Βέρεστσουκ.

Πρόσθεσε ότι ελπίζει ότι η Ρωσία θα τηρήσει τις υποσχέσεις της για κατάπαυση του πυρός.

Η ίδια επισήμανε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να εκκενώσει πολλές πόλεις και χωριά στις περιοχές του Κιέβου και της Σούμι και σε ορισμένες άλλες περιοχές όπου διεξάγονται μάχες.

«Ελπίζω ότι η μέρα θα πάει καλά, όλες οι προγραμματισμένες διαδρομές θα είναι ανοιχτές και η Ρωσία θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για να εγγυηθεί το καθεστώς κατάπαυσης του πυρός», είπε σε μια βίντεο που δημοσιεύτηκε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ