Κλείσιμο

Λονδίνο: Η Βρετανή υπουργός Εξωτερικών «πέταξε έξω» τον Ρώσο πρέσβη

Σε εξαιρετικά άσχημο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της βρετανίδας υπουργού Εξωτερικών Λιζ Τρας με τον Ρώσο πρέσβη στο Λονδίνο στη σκιά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, με διπλωματική πηγή του ΗΒ να αναφέρει μάλιστα ότι η Τρας «πέταξε έξω» από το Foreign Office το Ρώσο διπλωμάτη!. 

Η Λιζ Τρας είχε «θερμή συνάντηση» με τον Ρώσο πρεσβευτή και τον «πέταξε έξω νωρίς» ανέφερε χαρακτηριστικά πηγή του βρετανικού ΥΠΕΞ μιλώντας στο sky news. 

Ο Ρώσος πρέσβης κλήθηκε να μιλήσει με την κ. Τρας νωρίτερα την Πέμπτη. «Ήταν μια έντονη συνάντηση. Η Λιζ τον πέταξε έξω νωρίς. Είπε ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για τον εαυτό του, ότι η Ρωσία είπε επανειλημμένα ψέματα και έχασε και το τελευταίο ίχνος της αξιοπιστίας της στη διεθνή κοινότητα» ανέφερε χαρακτηριστικά η διπλωματική πηγή». 

Η Λιζ Τρας εξέδωσε δήλωση με την οποία καταδίκασε από κοινού με τους διεθνείς εταίρους τις ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία, οι οποίες συνιστούν «σκανδαλώδη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και της Χάρτας των Ηνωμένων Εθνών».

Πηγή: skai.gr