Τζόνσον: Δικτάτορας ο Πούτιν - Οι κυρώσεις θα τσακίσουν τη ρωσική οικονομία

Οι χειρότεροι φόβοι μας επιβεβαιώθηκαν και όλες οι προειδοποιήσεις για επικείμενη ρωσική εισβολή απεδείχθη απόλυτα ακριβής, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτικό του μήνυμα μετά το σφυροκόπημα της Ουκρανίας από τη Ρωσία.

Τόνισε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν ένα από τα πρώτα ευρωπαϊκά κράτη που έστειλαν αμυντικά όπλα για να συνδράμουν την Ουκρανία.

Άλλοι σύμμαχοι ακολούθησαν το παράδειγμά μας και το Λονδίνο, θα κάνει ακόμα περισσότερα μέσα στις επόμενες ημέρες πρόσθεσε, χωρίς να αναφέρει συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

«Σήμερα σε συνεννόηση με τους συμμάχους μας θα συμφωνήσουμε σε ένα γιγαντιαίο πακέτο οικονομικών κυρώσεων, σχεδιασμένο εγκαίρως για να τσακίσει τη ρωσική οικονομία», είπε ο Τζόνσον.

Κάλεσε την Ευρώπη συλλογικά να τερματίσει την εξάρτησή της σε πετρέλαιο και αέριο καθώς έχει δώσει στον Πούτιν τον έλεγχο της Ευρώπης.

«Η αποστολή μας είναι ξεκάθαρη. Διπλωματικά, πολιτικά, οικονομικά και εν τέλει στρατιωτικά αυτή η απαίσια και βάρβαρη επιχείρηση του Βλάντιμιρ Πούτιν πρέπει να καταλήξει σε αποτυχία», είπε χαρακτηριστικά.

Δεν μπορούμε να κάνουμε πως δεν βλέπουμε, η Ουκρανία δεν είναι μια μακρινή χώρα, σημείωσε.

Απευθυνόμενος στο ρωσικό λαό, ο κ. Τζόνσον είπε ότι δεν μπορεί να πιστέψει πως όλα αυτά γίνονται εξ ονόματός τους και ότι πραγματικά θέλουν το «καθεστώς παρία» που επιφυλάσσεται για το καθεστώς Πούτιν. Και προς τον ουκρανικό λαό, ο κ. Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία προσεύχεται και είναι στο πλευρό τους.

Κατέληξε χαρακτηρίζοντας «δικτάτορα» τον Πούτιν ο οποίος δε θα καταβάλει το εθνικό φρόνημα των Ουκρανών παρά τις βόμβες, τα τανκς και τους πυραύλους και τονίζοντας πως αυτή η «πράξη αναίτιας και απερίσκεπτης επιθετικότητας είναι επίθεση όχι μόνο κατά της Ουκρανίας - είναι επίθεση κατά της δημοκρατίας και της ελευθερίας στην Ανατολική Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: skai.gr