Κλείσιμο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επίδειξη δύναμης από τη Ρωσία, απαγόρευση κυκλοφορίας στην Οδησσό - Live οι εξελίξεις στα μέτωπα

Ρωσική επίδειξη ισχύος ανήμερα της «Ημέρας της Νίκης», με τη μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία στη Μόσχα. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ισχυρίστηκε ότι η Δύση ετοιμαζόταν να εισβάλει σε ρωσικά εδάφη και η Μόσχα έδωσε «προληπτική απάντηση» εισβάλλοντας στην Ουκρανία. Ωστόσο, ο Ρώσος πρόεδρος δεν έκανε αναφορά σε οποιαδήποτε νίκη. 

Σε αυτή την κρίσιμη ημέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ταξιδεύει στο Βερολίνο όπου και θα συναντηθεί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, προκειμένου να σηματοδοτήσει «την ισχύ του γαλλογερμανικού ζεύγους».

Στο μέτωπο του πολέμου, πραγματοποιήθηκαν πυραυλικά πλήγματα στην Οδησσό, 60 άτομα εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί από το βομβαρδισμό σε σχολείο στο Λουγκάνσκ, ενώ 170 ακόμα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, απομακρύνθηκαν με ασφάλεια.

Οι τελευταίες εξελίξεις από την 74η ημέρα του πολέμου σε τίτλους:

  • Το σχέδιό του για την Ουκρανία θα ανακοίνωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανήμερα της «ημέρας της Νίκης».
  • «Η Ρωσία ξέχασε όλα όσα ήταν σημαντικά για τους νικητές του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου», τόνισε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
  • Στο Βερολίνο ταξιδεύει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν. Θα συναντηθεί με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς και θα στείλουν τα δικά τους μηνύματα στη Ρωσία.
  • Ρωσικά πυραυλικά πλήγματα στην Οδησσό, μετά τις πληροφορίες περί βύθισης και δεύτερου πολεμικού πλοίου από τις ουκρανικές δυνάμεις.
  • 60 άνθρωποι εκτιμάται ότι έχουν σκοτωθεί στο σχολείο που βομβάρδισαν οι Ρώσοι στην περιφέρεια του Λουγκάνσκ και στο οποίο είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι.
  • Πάνω από 600 άμαχοι έχουν απομακρυνθεί συνολικά από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ, καθώς ακόμα 170 άτομα έφτασαν στη Ζαπορίζια.
  • Οι μαχητές του Αζόφ που βρίσκονται μέσα στο εργοστάσιο, ζητούν από το Κίεβο να βοηθήσει στην απομάκρυνσή τους και προειδοποιούν ότι εάν πέσουν στα χέρια των Ρώσων είτε θα τους σκοτώσουν, είτε θα τους αιχμαλωτίσουν.
  • Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε νέο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, με δασμούς στην εισαγωγή ρωσικών πολύτιμων μετάλλων, καθώς και απαγορεύσεις εξαγωγών σε ορισμένα βρετανικά προϊόντα.
Παρακαλώ περιμένετε...