Κίεβο: Δεν επίκειται ρωσική επίθεση τις επόμενες μέρες, αλλά η απειλή είναι υπαρκτή

Δεν επίκειται ρωσική επίθεση τις επόμενες μέρες δηλώνει ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Αλεξέι Ρέζνικοφ, παρά τις περί του αντιθέτου πληροφορίες της Δύσης, ωστόσο εκτιμά ότι η ρωσική απειλή είναι υπαρκτή. Ο Αλεξέι Ρέζνικοφ είπε ότι μια επίθεση "αύριο ή μεθαύριο" είναι απίθανη, καθώς δεν έχουν δημιουργηθεί ρωσικές "μονάδες κρούσης" κοντά στα σύνορα. 

"Γενικά, μπορεί να χρειαστούν εβδομάδες για να αναπτυχθεί μια μονάδα κρούσης - από μια εβδομάδα έως μισό μήνα, έως κι ένα μήνα. Επομένως, εξαρτάται από το σχέδιο που υπάρχει στο μυαλό των ηγετών του Κρεμλίνου" εξήγησε στο δίκτυο ICTV της Ουκρανίας. 

"Οι υπηρεσίες μας δεν παρατηρούν κάποιες μονάδες κρούσης, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι (οι Ρώσοι) δεν μπορούν να τις αναπτύξουν όταν θέλουν, επειδή οι κίνδυνοι εξακολουθούν να υπάρχουν" ξεκαθάρισε.

Ο Ρέζνικοφ πρόσθεσε ότι ο μακροπρόθεσμος στόχος της Ρωσίας είναι να αλλάξει το πολιτικό σύστημα στην Ουκρανία, και κατηγόρησε τις δυνάμεις της Μόσχας ότι προσπαθούν να "προκαλέσουν" τα ουκρανικά στρατεύματα σε κάποιο "λάθος" προκειμένου να στήσουν μια εισβολή.  

Πηγή: bbc.com