Κλείσιμο

Ουκρανία: Ήχησαν οι σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές - «Σκληρές» μάχες κοντά στην Κρεμίννα

Σύμφωνα με την Ουκρανία, η Ρωσία «φέρνει μεγάλα αποθέματα» και προειδοποιεί για «σκληρές» μάχες κοντά στην Κρεμίννα, βορειοδυτικά του Λουχάνσκ

Οι σειρήνες για αεροπορικές επιδρομές ήχησαν και σήμερα Τρίτη σε ολόκληρο το Κίεβο με τους κατοίκους να καταφεύγουν για ακόμα μία φορά στα καταφύγια για να προστατευθούν. 

Η Ρωσία ετοιμάζεται για «σκληρές» μάχες στην Κρεμίννα

Σύμφωνα με την Ουκρανία, η Ρωσία «φέρνει μεγάλα αποθέματα» και προειδοποιεί για «σκληρές» μάχες κοντά στην Κρεμίννα, βορειοδυτικά του Λουχάνσκ. 

Ήδη διεξάγονται σφοδρές μάχες κοντά στην Κρεμίννα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Λουχάνσκ, Serhiy Haidai ωστόσο αναμένονται μεγαλύτερες. Συγκεκριμένα, μάχες διεξάγονται γύρω από υπερυψωμένες περιοχές κοντά στην Κρεμίννα στην περιοχή Λουχάνσκ, καθώς και γύρω από το Μπαχμούτ και την Αβντιίβκα στο Ντόνετσκ, δήλωσε ουκρανός στρατιωτικός αναλυτής.

«Τα ρωσικά στρατεύματα κατοχής κατάφεραν να χτίσουν μια πολύ ισχυρή άμυνα σε ένα μήνα, ίσως και σε λιγότερο. Φέρνουν εκεί ένα τεράστιο ποσό αποθεμάτων και εξοπλισμό. Ανανεώνουν συνεχώς τις δυνάμεις τους.

Επισήμανε ότι οι ρωσικές δυνάμεις υπέστησαν μεγάλο αριθμό απωλειών, αλλά εξακολουθούν να φέρνουν νέο προσωπικό, «γιατί καταλαβαίνουν ότι αν χάσουν την Κρεμίννα, καταρχήν, ολόκληρη η γραμμή άμυνας θα καταρρεύσει».

Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε ομιλία του ανέφερε ότι η κατάσταση στο Μαχμούτ, στην Κρεμίννα και σε άλλες περιοχές στο Ντονμπάς η κατάσταση είναι «δύσκολη και επώδυνη».

 Φόβοι για ρωσική επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο παραμονή Πρωτοχρονιάς

Φόβους ότι οι ρωσικές δυνάμεις μπορεί να εξαπολύσουν ευρείας κλίμακας επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο της Ουκρανίας την παραμονή της Πρωτοχρονιάς χρησιμοποιώντας ιδίως πυραύλους, εξέφρασε ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Χέρμαν Χαλουσένκο.

«Οι Ρώσοι δεν έχουν εγκαταλείψει τις επιθέσεις εναντίον του ενεργειακού μας δικτύου», δήλωσε ο κ. Χαλουσένκο σε ουκρανικό τηλεοπτικό δίκτυο. «Κι αφού βάζουν στο στόχαστρο συγκεκριμένες ημερομηνίες, η Πρωτοχρονιά μπορεί να είναι μια από αυτές τις ημερομηνίες που θα προσπαθήσουν να προκαλέσουν ζημιά στο ενεργειακό μας δίκτυο» πρόσθεσε.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, οι ενεργειακές υποδομές επισκευάζονται το ταχύτερο δυνατόν ώστε οι Ουκρανοί να μπορέσουν να γιορτάσουν την Πρωτοχρονιά χωρίς προβλήματα, αλλά αυτό θα καταστεί εφικτό μόνον εάν δεν υπάρξουν νέα ρωσικά πλήγματα.

Πηγή: skai.gr