Κλείσιμο

WSJ: Ο πόλεμος στην Ουκρανία «σπρώχνει» την Τουρκία πιο κοντά στη Ρωσία

Ο Ερντογάν αψηφά τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και κάνει προσπάθεια «υψηλού κινδύνου» να στηρίξει την οικονομία της χώρας του, ενισχύοντας τους οικονομικούς δεσμούς με τον Πούτιν 

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εμβαθύνει τους οικονομικούς δεσμούς της χώρας του με τη Ρωσία, εν μέσω των αμφιλεγόμενων σχέσεων με τους εταίρους της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ, γράφει σήμερα η Wall Street Journal. 

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η Άγκυρα αψηφά τις δυτικές κυρώσεις στη Μόσχα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και κάνει λίγο για μια προσπάθεια «υψηλού κινδύνου» του Ερντογάν να στηρίξει την οικονομία της χώρας του. 

«Η προμήθεια πετρέλαιού και φυσικού αέριου από τη Ρωσία σε μειωμένες τιμές και η χρηματοδότηση ενός πυρηνικού σταθμού συμβάλλουν στη σταθεροποίηση της οικονομίας της Τουρκίας, σε μια στιγμή που η Ευρώπη και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να περιορίσουν τα έσοδα της Μόσχας από τις εξαγωγές ενέργειας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία» αναφέρει η WSJ.

Σύμφωνα με το άρθρο, η ενίσχυση της οικονομικής σχέσης με τη Ρωσία είναι μέρος της στρατηγικής του Ερντογάν να διεκδικήσει τη θέση «διαμεσολαβητή» στην κρίση της Ουκρανίας, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ Ρωσίας και Δύσης.

Πηγή: skai.gr