Ουκρανία: Η μισθοφορική οργάνωση Wagner ανακοίνωσε ότι κατέλαβε χωριό κοντά στο Μπάχμουτ

Το χωριό Μπερχίφκα, το οποίο ονομάζεται Μπερχόφκα στα ρωσικά, "βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχό μας" υποστηρίζει η Wagner 

Ο ιδρυτής και επικεφαλής της ρωσικής μισθοφορικής οργάνωσης Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν ανακοίνωσε σήμερα Παρασκευή ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το χωριό Μπερχίφκα, βόρεια της Μπάχμουτ, στην ανατολική Ουκρανία, μια πόλη στρατηγικής σημασίας την οποία η Ρωσία προσπαθεί να θέσει υπό τον έλεγχό της εδώ και πολλούς μήνες.

Το χωριό Μπερχίφκα, το οποίο ονομάζεται Μπερχόφκα στα ρωσικά, "βρίσκεται πλήρως υπό τον έλεγχό μας. Οι μονάδες της Wagner ελέγχουν το σύνολο του Μπερχόφκα", υποστηρίζει ο Πριγκόζιν σε ανακοίνωσή του.

Εμφάνιση «πολέμαρχου», έκανε χθες στο Μπαχμούτ ο Γεβγκένι Πριγκόζιν.  Στο βίντεο που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Telegram ο Πριγκόζιν διακρίνεται με όπλο και πλήρη εξάρτυση, σε μια κατεστραμμένη περιοχή, που αναφέρεται ότι είναι το Μπαχμούτ, ενώ γύρω του είναι άνδρες του. 

«Ο Γεβγκένι Βίκτοροβιτς Πριγκόζιν επισκέφτηκε το Αρτεμόβσκ (ρωσική ονομασία του Μπαχμούτ) και απηύθυνε συγχαρητήρια σε όλους τους υπερασπιστές της Πατρίδας» αναφέρεται στη λεζάντα του βίντεο.

Ο ιδρυτής της Wagner, διευκρίνισε νωρίτερα ότι οι δυνάμεις του θα αρχίσουν να λαμβάνουν επιπλέον προμήθειες πυρομαχικών έπειτα από δημόσια διαμάχη με την ανώτατη βαθμίδα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων. Ωστόσο, το αφεντικό της Wagner δεν κάνει καμία ονομαστική αναφορά στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας, με το οποίο βρίσκεται σε σκληρή "κόντρα".

Για πόλεμο φθοράς της Μόσχας στις ουκρανικές δυνάμεις έκανε λόγο χθες το Κίεβο. Η Ρωσία εντείνει τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία, έναν χρόνο μετά την εισβολή της στη χώρα, σε μια σκόπιμη προσπάθεια να εξαντλήσει τις ουκρανικές δυνάμεις, εκτίμησε σήμερα Πέμπτη ο ουκρανικός στρατός.

Ο ταξίαρχος Ολέξι Γκρομόφ δήλωσε ότι η Ρωσία έχει στόχο να καταλάβει όλες τις περιοχές τις οποίες δεν ελέγχει στις δύο επαρχίες του Ντονμπάς στην ανατολική Ουκρανία –το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ— ως το καλοκαίρι.

Οι πιο σκληρές μάχες δίνονται γύρω από το Μπάχμουτ, επεσήμανε ο Ουκρανός ανώτερος αξιωματικός στη διάρκεια ενημέρωσης, μία ημέρα πριν από την πρώτη επέτειο από τη ρωσική εισβολή.

«Η πιο δύσκολη κατάσταση παραμένει στην περιοχή της Μπάχμουτ όπου ο ρωσικός στρατός, παρά τις σημαντικές του απώλειες, δεν σταματά τις απόπειρες να περικυκλώσει» την πόλη, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr