Το Κίεβο αποκαλύπτει πώς δολοφονήθηκε ο «μακελάρης της Βίνιτσα» αλλά δεν... αναλαμβάνει την ευθύνη

Με φρασεολογία που καταδεικνύει ένα σαρκαστικό τόνο, το Κίεβο ανέφερε ότι «το 42χρονο θύμα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πυραυλικές επιθέσεις που σκότωσαν αμάχους ήταν αναποτελεσματικές»

Λεπτομέρειες της δολοφονίας του Στανισλάβ Ρζίτσκι, τέως διοικητή ενός υποβρυχίου του στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποκάλυψε η υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας.

Σε μια ασυνήθιστα λεπτομερή δήλωση στο Telegram η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών αποκάλυψε πώς δολοφονήθηκε ο Ρζίτσκι, ο οποίος φέρεται να έδωσε την εντολή για μια επίθεση με πυραύλους Kalibr στην ουκρανική πόλη Βίνιτσα πριν από σχεδόν ένα χρόνο, στις 15 Ιουλίου 2022, σκοτώνοντας 27 ανθρώπους, μεταξύ αυτών και ένα 4χρονο κοριτσάκι.  

Η ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών πάντως δεν ανέλαβε ρητά την ευθύνη για το θάνατο του τέως διοικητή του υποβρυχίου.

Vinitsa

Στανισλάβ Ρζίτσκι


«Ο διοικητής του υποβρυχίου έκανε τζόγκινγκ στο πάρκο ‘’30th Anniversary of Victory’’ στο Κρασνοντάρ. Γύρω στις 6 το πρωί πυροβολήθηκε επτά φορές με πιστόλι Μακάροφ. Ως αποτέλεσμα των τραυμάτων από πυροβολισμό, ο Ρζίτσκι πέθανε επί τόπου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια μεταγενέστερη δήλωση του τμήματος Στρατηγικών Επικοινωνιών των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας προσπάθησε – εκ πρώτης όψεως – να υποβαθμίσει τις υπόνοιες ότι το Κίεβο θα μπορούσε να είχε πραγματοποιήσει τη δολοφονία.

Investigators are searching for 'a middle-aged man in a blue cap', reported Baza media outlet
Ο φερόμενος ως δολοφόνος του Ρώσου αξιωματικού


Με φρασεολογία που καταδεικνύει ένα σαρκαστικό τόνο, η δήλωση ανέφερε ότι «το 42χρονο θύμα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι πυραυλικές επιθέσεις που σκότωσαν αμάχους ήταν αναποτελεσματικές».

«Προφανώς, εξοντώθηκε από τους δικούς του άνδρες επειδή αρνήθηκε να συνεχίσει να εκτελεί εντολές από τη διοίκηση του σχετικά με πυραυλικές επιθέσεις σε ειρηνικές πόλεις της Ουκρανίας» ισχυρίζεται το Κίεβο.

Από πλευράς του, το ρωσικό πρακτορείο TASS υποστηρίζει ότι «οι δράστες της δολοφονίας του Ρζίτσκι ταυτοποιήθηκαν». 

Πηγή: skai.gr