Καθυστερημένη η αντίδραση του BBC στην καταγγελία για παρουσιαστή του

Ο οργανισμός υποστήριξε ότι ενημερώθηκε για την καταγγελία από την οικογένεια του φερόμενου θύματος επτά εβδομάδες μετά

Θανάσης Γκαβός

Λεπτομέρειες για τη χρονική αλληλουχία των γεγονότων αναφορικά με την καταγγελία κατά πασίγνωστου παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωνε ανήλικο για να του στέλνει άσεμνες φωτογραφίες έδωσε ο βρετανικός ειδησεογραφικός οργανισμός και ο Γενικός Διευθυντής του Τιμ Ντέιβι.

Μεταξύ άλλων αποκάλυψε πως ο ίδιος ενημερώθηκε για την καταγγελία από την οικογένεια του φερόμενου θύματος επτά εβδομάδες μετά, δηλαδή στις 6 Ιουλίου, την περασμένη Πέμπτη.

Την ίδια ημέρα ήταν και η πρώτη φορά που το BBC έθεσε το ζήτημα της καταγγελίας στον παρουσιαστή, τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Το BBC παραδέχθηκε σε δήλωση ότι η διαδικασία αντιμετώπισης τέτοιων καταγγελιών δεν λειτούργησε και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή έρευνας για τη βελτίωση της διαδικασίας.

Αποκαλύφθηκε επίσης ότι το BBC έκανε μόνο δύο -αποτυχημένες- απόπειρες να επικοινωνήσει με την καταγγέλλουσα οικογένεια, την πρώτη με email και τη δεύτερη τηλεφωνικώς. Η πρώτη ήταν δέκα ημέρες μετά από την καταγγελία και η δεύτερη δυόμισι εβδομάδες αργότερα.

Εξάλλου, η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ζήτησε από το BBC να παύσει την εσωτερική έρευνα για τον παρουσιαστή, ώστε να συνεχιστεί η συγκέντρωση στοιχείων από αστυνομικούς για το κατά πόσο στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα.
 

Πηγή: skai.gr