Ο Χιου Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής που εμπλέκεται στο σκάνδαλο του BBC - Τι αναφέρει η σύζυγός του

Την ταυτότητα του 61χρονου Ουαλού δημοσιογράφου, αποκάλυψε η σύζυγός του Βίκυ Φλιντ εκ μέρους του με δήλωση που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του BBC One και παρουσιαστής των μεγάλων βασιλικών εκδηλώσεων και των μεγάλων εκλογικών αναμετρήσεων για το δίκτυο, Χιου Έντουαρντς, κατονομάστηκε ως το πρόσωπο που κατηγορείται για ανάρμοστη σχέση και συμπεριφορά έναντι νεαρών ατόμων.

Την ταυτότητα του 61χρονου Ουαλού δημοσιογράφου, που θεωρείται από πολλούς το πρόσωπο του BBC, αποκάλυψε η σύζυγός του Βίκυ Φλιντ εκ μέρους του με δήλωση που κοινοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

Όπως αναφέρει η κα Φλιντ, προβαίνει στη δήλωση ανησυχώντας για την κατάσταση της ψυχικής υγείας του συζύγου της και για να προστατεύσει τα παιδιά τους.

«Ο Χιου υποφέρει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι καλά καταγεγραμμένο, έχει δεχθεί θεραπεία για σοβαρή κατάθλιψη τα τελευταία χρόνια», αναφέρει η κα Φλιντ και προσθέτει ότι η κατάστασή του επιδεινώθηκε λόγω των γεγονότων των τελευταίων ημερών, με αποτέλεσμα να υποστεί «ακόμα ένα σοβαρό επεισόδιο» και πλέον να νοσηλεύεται για το προσεχές μέλλον.

Όταν είναι σε θέση, λέει η γυναίκα του, ο κ. Έντουαρντς θα απαντήσει στις ιστορίες που έχουν δημοσιευθεί.

Η δήλωση ξεκαθαρίζει επίσης ότι ο Χιου Έντουαρντς πληροφορήθηκε τις καταγγελίες σε βάρος του για πρώτη φορά μόλις την περασμένη Πέμπτη.

Η δήλωση κλείνει με παράκληση για σεβασμό της ιδιωτικότητας της οικογένειας και με έκφραση λύπης για τον αντίτυπο της υπόθεσης στους συναδέλφους του παρουσιαστή του BBC.

Λίγο νωρίτερα η Μητροπολιτική Αστυνομία είχε ανακοινώσει πως μετά από την έρευνα που πραγματοποίησε κρίνεται πως δεν υπάρχουν πληροφορίες για να στοιχειοθετηθεί ποινικό αδίκημα.

Ως εκ τούτου, η αστυνομία έδωσε την άδεια στο BBC να συνεχίσει τη διακοπείσα εσωτερική έρευνα για τις καταγγελίες.