Νέα σενάρια συνωμοσίας για τον θάνατο του Πριγκόζιν - Είναι ζωντανός και σχεδιάζει εκδίκηση κατά του Πούτιν

Ο Πριγκόζιν είναι «ζωντανός, καλά και ελεύθερος» σε άγνωστη χώρα, σύμφωνα με τον Δρ Valery Solovey, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Πριγκόζιν κατάφερε να ξεφύγει του σχεδίου δολοφονίας του που είχε εγκριθεί από τον Πούτιν

Ο θάνατος του Γεβγκένι Πριγκόζιν, όπως ήταν αναμενόμενο, φαίνεται να αποτελεί πηγή έμπνευσης πολλών σεναρίων συνωμοσίας, με τελευταίο τους ισχυρισμούς ενός  Ρώσου πολιτικού αναλυτή, σύμφωνα με τους οποίους ο επικεφαλής της Wagner είναι ζωντανός και στο αεροσκάφος που συνετρίβη επέβαινε σωσίας του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail.

Ο Πριγκόζιν είναι «ζωντανός, καλά και ελεύθερος» σε άγνωστη χώρα, σύμφωνα με τον Δρ Valery Solovey, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Πριγκόζιν κατάφερε να ξεφύγει του σχεδίου δολοφονίας του που είχε εγκριθεί από τον Πούτιν και εκτελέστηκε από το συμβούλιο ασφαλείας του.

Ο Πριγκόζιν σχεδιάζει τώρα την εκδίκησή του, λέει ο πολιτικός αναλυτής, πρώην καθηγητής στο διάσημο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων της Μόσχας [MGIMO], σχολή εκπαίδευσης για κατασκόπους και διπλωμάτες.

Ο Δρ Solovey κατηγορεί τις ρωσικές αρχές ότι είπαν ψέματα για το DNA του Πριγκόζιν που βρέθηκε στο σημείο της συντριβής στην περιοχή Tver, ενώ γνωρίζουν ότι στο αεροπλάνο επέβαινε σωσίας του.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι «το αεροπλάνο με το οποίο υποτίθεται ότι πετούσε ο Πριγκόζιν καταρρίφθηκε από ένα ρωσικό σύστημα αεράμυνας», αμφισβητώντας τους ισχυρισμούς των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών ότι το αεροπλάνο καταστράφηκε από έκρηξη.

«Δεν υπήρξε έκρηξη στο σκάφος. Καταρρίφθηκε από έξω», είπε ενώ πρόσθεσε ότι «η μυστική επιχείρηση για την πραγματοποίηση της επιχείρησης αναπτύχθηκε στο Συμβούλιο Ασφαλείας της Ρωσίας και εγκρίθηκε προσωπικά από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν».

Ο Δρ Solovey είπε ότι θα αποκαλύψει την υποτιθέμενη χώρα εξορίας του Πριγκόζιν στις αρχές του επόμενου μήνα, αλλά αρνήθηκε ότι ήταν στην Αφρική όπου ο ιδιωτικός στρατός Wagner έχει πολλαπλά συμφέροντα.

Πηγή: skai.gr