Χαμάς: «Γενοκτονία ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο της Γάζας» - Τριήμερο πένθος κήρυξε ο Αμπάς, ακύρωσε τη συνάντηση με Μπάιντεν

Αναφορά του NBC σε χθεσινές δηλώσεις στελέχους της Χαμάς, που είπε ότι θα μπορούσαν να απελευθερωθούν σε μία ώρα τους ομήρους, αν σταματούσαν οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Τριήμερο πένθος κύρηξε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, μετά τη φονική αεροπορική επιδρομή στο βαπτιστικό νοσοκομείο Αλ- Αχλί- Αραμπί της Γάζας, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Παλαιστίνης τουλάχιστον 500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για 200-300 νεκρούς.

«Ένα νέο έγκλημα πολέμου που διαπράχθηκε από την κατοχή στον βομβαρδισμό του νοσοκομείου Αλ- Αχλί- Αραμπί στο κέντρο της πόλης της Γάζας, με αποτέλεσμα να έρθουν δεκάδες μάρτυρες και τραυματίες στο Ιατρικό Συγκρότημα Αλ- Σιφά λόγω του βομβαρδισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι το νοσοκομείο στέγασε εκατοντάδες ασθενείς, τραυματίες και εκτοπισμένους από τα σπίτια τους βίαια λόγω των αεροπορικών επιδρομών», αναφέρει στην ανακοίνωση της η παλαιστινιακή κυβέρνηση στη Γάζα.

Η Χαμάς από την πλευρά της εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον βομβαρδισμό, χαρακτηρίζοντάς τον ως «γενοκτονία».

«Η σφαγή στο νοσοκομείο Αλ- Αχλί στην καρδιά της Λωρίδας της Γάζας είναι μια γενοκτονία. Αρκετή σιωπή για την επιθετικότητα και την απερισκεψία των κατοχικών δυνάμεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

«Εν ψυχρώ σφαγή» ο βομαρδισμός του νοσοκομείου

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Παλαιστίνης χαρακτήρισε τον βομβαρδισμό στο νοσοκομείο ως μια «εν ψυχρή σφαγή».

Η επίθεση στο νοσοκομείο «θα παραμείνει για πάντα μια κηλίδα στη συνείδηση ​​της ανθρωπότητας που είναι μάρτυρας της φρίκης που διαπράττεται εναντίον του παλαιστινιακού λαού χωρίς να λάβει μέτρα για να την σταματήσει», αναφέρεται στην ανακοίνωση και συνεχίζει:

«Κάθε κανόνας διεθνούς δικαίου καταρρίπτεται καθώς χιλιάδες σφαγιάζονται ανελέητα και εκατομμύρια άνθρωποι απογυμνώνονται από την ανθρωπιά τους, υποβάλλονται σε απρόβλεπτους φόνους, πείνα και αναγκαστική φυγή, χωρίς τέλος, καθώς οι ισραηλινές κατοχικές δυνάμεις συνεχίζουν να σφυροκοπούν τη Λωρίδα της Γάζας, με χιλιάδες πυραύλους και βόμβες που στοχεύουν περιοχές αμάχων από αέρα, ξηρά και θάλασσα και εξαπολύουν απειλές για μαζικές δολοφονίες».

Παράλληλα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το NBC News ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι η Χαμάς είναι πρόθυμη να απελευθερώσει όλους τους αμάχους ομήρους σε μία ώρα, εάν το Ισραήλ σταματήσει τους βομβαρδισμούς της Γάζας. «Αν σταματούσαν οι βομβαρδισμοί, θα μπορούσαμε σε μία ώρα να απελευθερώσουμε τους ομήρους», δήλωσε χαρακτηριστικά. To NBC αναφέρεται σε χθεσινές δηλώσεις του Μπασέμ Ναΐμ, επικεφαλής πολιτικών και διεθνών σχέσεων της Χαμάς, ο οποίος δήλωσε ότι θα μπορούσε να προχωρήσει η απελευθέρωση των ομήρων, αν σταματούσε η επιθετικότητα των Ισραηλινών.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων Ντάνιελ Χαγκάρι είπε ότι ο Ισραηλινός Στρατός «εξετάζει το χτύπημα» που αναφέρθηκε, λέγοντας ότι επειδή είναι αρκετά πρόσφατο, ο Ισραηλινός Στρατός δεν είναι ακόμη σαφές εάν το νοσοκομείο χτυπήθηκε από επίθεση της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας (IAF) ή μιας αποτυχημένης εκτόξευσης από την πλευρά της Χαμάς. 

Πηγή: skai.gr