Μπόρις Τζόνσον: Προαναγγέλλει την επαναλειτουργία της βρετανικής πρεσβείας στο Κίεβο

Η Δύση δεν μπορεί να παρακολουθεί παθητικά τις επιθέσεις του Πούτιν στην Ουκρανία, δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, από το Νέο Δελχί.

Συμπλήρωσε -σύμφωνα με το BBC- ότι το εξαιρετικό σθένος του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι και το ουκρανικού λαού, που αντιστέκονται στις ρωσικές δυνάμεις, επιτρέπουν στο Ηνωμένο Βασίλειο να κάνει το βήμα και να ανοίξει εκ νέου την βρετανική πρεσβεία στο Κίεβο, την επόμενη εβδομάδα.

Πρόσθεσε ότι αποτίει τιμή στους Βρετανούς διπλωμάτες που παρέμειναν στην περιοχή.

Η ανακοίνωση αυτή ακολουθεί την αναπάντεχη επίκεψη του Τζόνσον στο Κίεβο, για να συναντηθεί με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από λίγες ημέρες.

Ταυτόχρονα διπλωμάτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες επιστρέφουν στην ουκρανική πρωτεύουσα έπειτα από μια βελτίωση της κατάστασης ασφαλείας με την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων.

Η Βρετανία μετέφερε την πρεσβεία της στην πόλη Λβιβ στη δυτική Ουκρανία τον Φεβρουάριο λίγο μετά την έναρξη του πολέμου.

Στη συνέχεια, στις αρχές Μαρτίου, η υπουργός Εξωτερικών Λιζ Τρας ανακοίνωσε ότι η πρέσβης Μελίντα Σίμονς είχε φύγει από την χώρα λόγω της «σοβαρής κατάστασης ασφαλείας».

Ο Μπόρις Τζόνσον έγινε δεκτός από τον Ινδό ομόλογό του, Ναρέντρα Μόντι, κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, η οποία πάντως επισκιάζεται από την παραπομπή του Βρετανού πρωθυπουργού σε κοινοβουλευτική έρευνα για το partygate.

Πηγή: skai.gr