Κακοποιοί «ρημάζουν» τα βρετανικά ανάκτορα - Εκατοντάδες αδικήματα μένουν ατιμώρητα

Εντυπωσιάζει δυσάρεστα ο αριθμός των εγκλημάτων που έχουν καταγραφεί τα τελευταία τρία χρόνια μέσα ή κοντά σε βρετανικά ανάκτορα, όπως αναφέρει το Skynews, καταδεικνύοντας μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας. Σύμφωνα με το βρετανικό μέσο, το οποίο επικαλείται στοιχεία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, οι εγκληματικές ενέργειες έχουν να κάνουν με όπλα, ναρκωτικά, βία και ληστείες.

Συνολικά 470 εγκλήματα καταγράφηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, στο Παλάτι του Κένσινγκτον, στο Παλάτι του Σεντ Τζέιμς και στο Κλάρενς Χάουζ -είτε εντός είτε σε εξωτερικούς χώρους- μεταξύ 2019 και 2021, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Μεταξύ άλλων, καταγράφηκαν εκατοντάδες κλοπές μαζί με αναφορές για εμπρησμούς και ζημιές, διαρρήξεις, ληστείες, κατοχή όπλων και βία.

Λιγότερο από το 1% των αδικημάτων οδήγησαν σε κατηγορίες ή επιβολή προστίμων, ενώ δεν εντοπίστηκαν ύποπτοι για περισσότερα από 400 αδικήματα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν βάσει του νόμου περί ελεύθερης πληροφόρησης.

Η αποκάλυψη έρχεται αφότου ο πρίγκιπας Χάρι εξέφρασε φόβους για την ασφάλεια της οικογένειάς του από τις ΗΠΑ σε περίπτωση μετακίνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι «δεν αισθάνεται ασφαλής» όταν βρίσκεται σε βρετανικό έδαφος.

Ο πρώην επικεφαλής της βασιλικής προστασίας στη Σκότλαντ Γιαρντ, Ντάι Ντέιβις, είπε ότι ο αριθμός των εγκλημάτων ήταν «εκπληκτικός» και «τρομακτικός».

Ο ίδιος είπε στο Sky News: «Αν μπορείτε να κλέψετε ή να προκαλέσετε ζημιά στα βασιλικά μέλη ή κοντά τους, τι λέει αυτό για την τρέχουσα ασφάλεια; Αν αυτά τα αδικήματα έχουν αντίκτυπο στην προσωπική ασφάλεια των μελών της βασιλικής οικογένειας, αυτό θα με ανησυχούσε πολύ».

Συνολικά, το 2019 καταγράφηκαν 383 εγκλήματα, πριν από την απότομη μείωση του αριθμού των αδικημάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας, με 64 εγκλήματα να αναφέρονται το 2020 και 23 το 2021.

Μεταξύ των αδικημάτων ήταν:

• Κλοπή - 380 περιστατικά

• Κατοχή όπλων - 25 περιστατικά

• Αδικήματα περί ναρκωτικών - 17 περιστατικά

• Εμπρησμός και εγκληματικές ζημιές - 15 περιστατικά

• Βία κατά του ατόμου - 15 περιστατικά

• Παραβάσεις δημόσιας τάξης - 8 περιστατικά

• Ληστεία - 7 περιστατικά

• Διάρρηξη - 1 περιστατικά

• Παραβάσεις οχημάτων - 1 περιστατικά

• Διάφορα εγκλήματα κατά της κοινωνίας - 1 περιστατικά

Από τα 470 καταγεγραμμένα εγκλήματα μόνο τα εννέα είχαν ως αποτέλεσμα να απαγγελθούν κατηγορίες σε κάποιον. Κανένας ύποπτος δεν εντοπίστηκε για 404 αδικήματα, ενώ 34 εγκλήματα δεν μπορούσαν να αποδειχθούν και πέντε υποθέσεις κρίθηκαν ότι δεν ήταν προς το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: skai.gr