«Έτοιμοι οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν από την τσέπη τους δολοφονίες αμάχων;»: Προειδοποίηση Μόσχας για κυρώσεις

Η Ρωσία διαμηνύει ότι θα απαντήσει στις κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποιώντας ότι το μπλοκ των 27 κρατών μπορεί να συνειδητοποιήσει ότι μια αντιπαράθεση με τη Μόσχα «δεν είναι προς το συμφέρον της», μετέδωσε RIA Novosti, επικαλούμενο υψηλόβαθμο αξιωματούχο του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Νικολάι Κόμπρινετς είπε σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ότι «οι ενέργειες της ΕΕ δεν θα μείνουν αναπάντητες… οι ανεύθυνες κυρώσεις από τις Βρυξέλλες επηρεάζουν ήδη αρνητικά την καθημερινή ζωή των απλών Ευρωπαίων».

«Είναι έτοιμοι να πληρώσουν από την τσέπη τους για περαιτέρω δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία, και τη μετατροπή της Ευρώπης από περιοχή συνεργασίας και σταθερότητας σε ζώνη σύγκρουσης; Δεν νομίζω» ανέφερε μάλιστα ο Κόμπρινετς. 

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι απαγορεύει την είσοδο στο έδαφός της στους Ευρωπαίους ηγέτες και στους περισσότερους ευρωβουλευτές, σε απάντηση για τις κυρώσεις που της επιβλήθηκαν για τη στρατιωτική εισβολή της στην Ουκρανία.

«Οι περιορισμοί αφορούν τους πλέον υψηλόβαθμους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων Επιτρόπων, των επικεφαλής των ευρωπαϊκών στρατιωτικών οργανισμών, καθώς και τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» λόγω της «αντιρωσικής πολιτικής» τους, όπως την χαρακτηρίζει στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Πηγή: skai.gr