Μαρτυρία σοκ από Ρώσο στρατιώτη: Μερικοί από εμάς αυτοτραυματίζονται ή αυτοκτονούν για να γλιτώσουν

Για στρατιώτες που αυτοτραυματίζονται σκόπιμα ή ακόμη και αυτοκτονούν μην αντέχοντας να αντιμετωπίσουν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, έκανε λόγο μιλώντας στην Daily Mail Ρώσος στρατιώτης.

Ο Αντρέι Ουσάκοφ, 20 ετών, είπε ότι γνώριζε δύο στρατιώτες της πρώτης γραμμής που αυτοπυροβολήθηκαν και έχασαν τη ζωή τους..

Σύμφωνα με τις περιγραφές του, στρατιώτες επιλέγουν να αυτοπυροβοληθούν επί του πεδίου της μάχης,  σε μια προσπάθεια να σταλούν στο σπίτι τραυματισμένοι αντί να συνεχίσουν να πολεμούν.

Μερικοί, ακόμη πιο απελπισμένοι, αυτοκτονούν, καθώς δεν μπορούν να αντέξουν ούτε στην προοπτική του ταξιδιού επιστροφής στη Ρωσία. «Κατ’ αρχήν φοβούνται», εξηγεί ο στρατιώτης.

Επίσης, δεν έχουν προμήθειες. Δεν υπήρχει ούτε φαγητό, ούτε νερό και μάλιστα υπάρχουν μέρες που η μερίδα φαγητού ήταν ελλιπής και μοιραζόταν στα τρία.

Ο νεαρός στρατιώτης κατάγεται από ένα μικρό χωριό και ο μόνος λόγος που πήγε να καταταγεί ήταν για να βγάλει κάποια χρήματα, προκειμένου να βοηθήσει την οικογένειά του. Όπως δήλωσε στην Daily Mail, η μητέρα του είναι επηρεασμένη από τη ρωσική προπαγάνδα. Ο ίδιος προσπάθησε να την μεταπείσει, όταν οι Ουκρανοί του επέτρεψαν, ως αιχμαλώτος, να έχει μια επικοινωνία μαζί της.

Όπως λέει όμως ο 20χρονος, η μητέρα του δεν άλλαξε γνώμη.

Πηγή: Daily Mail