Μακελειό στο Μέιν: Έρευνες και στα σύνορα του Καναδά για τον εντοπισμό του δράστη

Οι αρχές φοβούνται ότι ο δράστης μπορεί να επιχειρήσει να διαφύγει στον Καναδά, με το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του να συνεχείζεται τρεις ημέρες αφότου σκότωσε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δώδεκα 

Συναγερμός έχει σημάνει και στα σύνορα του Καναδά για τον δράστη της μαζικής επίθεσης στο Μέιν, Robert Card, με τις αρχές να εκδίδουν προειδοποίηση για τον «ένοπλο και επικίνδυνο» φυγά.

Η Υπηρεσία Συνοριακών Υπηρεσιών του Καναδά δήλωσε ότι εξέδωσε προειδοποίηση στους αξιωματικούς κατά μήκος των συνόρων ΗΠΑ-Καναδά για να «διασφαλίσει την ασφάλεια και την ασφάλεια των Καναδών και να προστατεύσει τα σύνορα του Καναδά από οποιαδήποτε απειλή ή απόπειρα νόμιμης εισόδου».

Οι αρχές φοβούνται ότι ο δράστης μπορεί να επιχειρήσει να διαφύγει στον Καναδά, με το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του να συνεχείζεται τρεις ημέρες αφότου σκότωσε 18 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους δώδεκα στο Lewiston του Maine.
 
Ο δήμαρχος μιας παραμεθόριας πόλης στον Καναδά ανέφερε ότι οι αμερικανικές αρχές στα σύνορα «ελέγχουν ανθρώπους που φεύγουν από τη χώρα» και είπε ότι κάνει το ίδιο και η καναδική αστυνομία.

Την ίδια ώρα, στις ΗΠΑ περισσότεροι από 350 κρατικοί και ομοσπονδιακοί αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη του Card, που φαίνεται να απεικονίζεται σε πλάνα από κάμερα παρακολούθησης κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών στο Lewiston του Maine, την Τετάρτη.
 

Πηγή: skai.gr