Λονδίνο: Υπό έλεγχο η φωτιά κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου - Απεγκλώβιστηκαν 10 άτομα

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους με κλειστά παράθυρα - Αποφεύχθηκε η ακύρωση πτήσεων στο διεθνές αεροδρόμιο

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Δευτέρας κοντά στο αεροδρόμιο Χίθροου, στο Λονδίνο.

Η πυροσβεστική ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν στο σημείο ισχυρές δυνάμεις, ωστόσο αποφεύχθηκαν οι τραυματισμοί και η ταλαιπωρία των επιβατών στο διεθνές αεροδρόμιο.

Από τη φωτιά κάηκαν καλλιέργειες, ένα πάρκο, ένα νεκροταφείο και ένα καταφύγιο ζώων, ενώ χρειάστηκε να απομακρυνθούν από σημεία που είχαν εγκλωβιστεί 10 άτομα.

Ο διοικητής του σταθμού Τζον Όουεν, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο, είπε: «Οι πυροσβέστες εργάστηκαν απίστευτα σκληρά σε συνθήκες ζέστης και ξηρασίας για να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά. Αναμένεται να παραμείνουν στη σκηνή σήμερα το απόγευμα, σβήνοντας τους εναπομείναντες μικρούς θύλακες πυρκαγιάς.

Η φωτιά έβγαζε μεγάλη ποσότητα καπνού και οι κάτοικοι της περιοχής, ιδιαίτερα γύρω από το Bedfont Sports Club, κλήθηκαν να κρατήσουν κλειστά τα παράθυρα και τις πόρτες τους. Ο καπνός έχει πλέον υποχωρήσει. Περίπου 10 άτομα απομακρύνθηκαν προληπτικά και ευτυχώς, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματισμούς αυτή τη στιγμή. Η καλή συνεργασία με τις τοπικές αρχές και το αεροδρόμιο Heathrow ελαχιστοποίησε τις συνέπειες του καπνού στο αεροδρόμιο στα αρχικά στάδια της πυρκαγιάς».

Στο σημείο έσπευσαν πυροσβεστικά συνεργεία από τους σταθμούς Feltham, Chiswick, Heathrow, Heston και τους γύρω πυροσβεστικούς σταθμούς, καθώς και πληρώματα της Πυροσβεστικής και Διάσωσης του Surrey.

Τα αίτια της πυρκαγιάς είναι υπό έρευνα.

Πηγή: skai.gr