Σάλος με το βίντεο που τρολάρει την Δύση διαφημίζοντας τα ρωσικά «αγαθά»

Σύμφωνα με το βίντεο που προκαλεί σάλο στα σόσιαλ μίντια, μερικοί από τους λόγους για να μετακομίσει κανείς στη Ρωσία είναι το «φθηνό αέριο, η απουσία κουλτούρας ακύρωσης» οι «όμορφες γυναίκες» και «μια οικονομία που μπορεί να αντέξει χιλιάδες κυρώσεις».

Αντικείμενο σχολιασμού στα σόσιαλ μίντια έχει γίνει ένα ομολογουμένως περιέργο διαφημιστικό βίντεο με τίτλο «Ώρα για μετακόμιση στη Ρωσία», που στοχεύει στο να ενθαρρύνει τη μετανάστευση στη χώρα.

Όπως περιγράφει η Daily Mail, στο βίντεο μια μονότονη φωνή, στα όρια του κωμικού απαριθμεί τους λόγους για να μετακομίσει κανείς στην Ρωσία και προκαλεί σύγχυση στους θεατές για το αν πρόκειται για παρωδία ή πραγματικό διαφημιστικό.

Η ρωσική πρεσβεία στην Ισπανία δημοσίευσε σήμερα στο Twitter το κλιπ των 53 δευτερολέπτων με τους τίτλους του βίντεο να συνοδεύονται από λευκές, μπλε και κόκκινες καρδιές, στα χρώματα, της ρωσικής σημαίας.

Το βίντεο συνθέτουν στοκ πλάνα τυπικών ρωσικών σκηνών από παιδιά που τρέχουν στα χωράφια και ρωσική κουζίνα μέχρι μνημεία όπως το Πανρωσικό Εκθεσιακό Κέντρο.

Μεταξύ των λόγων για να μετακομίσετε στη Ρωσία είναι σύμφωνα με το βίντεο το «φθηνό αέριο, η απουσία κουλτούρας ακύρωσης» οι «όμορφες γυναίκες» και «μια οικονομία που μπορεί να αντέξει χιλιάδες κυρώσεις».

Από την άλλη πλευρά, εξυμνεί επίσης την «πλούσια ιστορία, την παγκοσμίου φήμης λογοτεχνία, τη μοναδική αρχιτεκτονική, το μπαλέτο και τη φιλοξενία» της Ρωσίας.

Τονίζει επίσης τις «παραδοσιακές και πολιτισμικές αξίες», επισημαίνοντας την ύπαρξη θρησκευτικής συνείδησης στο κράτος (μέσω της επίσημης θρησκείας του χριστιανισμού).

Στο κλίπ διαφημίζονται ακόμη τα φθηνά ταξί, οι υπηρεσίες της χώρας, οι φθηνές δαπάνες σε νερό και ρεύμα και φυσικά η ρωσική «βότκα».

Μάλιστα, το κλιπ κλείνει με μια έγκαιρη υπενθύμιση στους Ευρωπαίους ηγέτες: «Μην καθυστερείτε... έρχεται ο χειμώνας».

Πηγή: DAILY MAIL