Νέες εγκαταστάσεις για ελληνική οργάνωση αρωγής στο Λονδίνο

Πρόκειται για τράπεζα τροφίμων που έστησαν εθελοντές με σκοπό τη διάθεση τροφίμων σε απόρους, με έδρα έως τώρα αίθουσα του ναού του Αγίου Νεκτάριου στο Μπάτερσι του νοτίου Λονδίνου.

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Τελέστηκαν την Πέμπτη στο Λονδίνο τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων της φιλανθρωπικής οργάνωσης Olive Branch Aid, η οποία λειτουργεί εδώ και τρία χρόνια υπό την αιγίδα της Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για τράπεζα τροφίμων που έστησαν εθελοντές με σκοπό τη διάθεση τροφίμων σε απόρους, με έδρα έως τώρα αίθουσα του ναού του Αγίου Νεκτάριου στο Μπάτερσι του νοτίου Λονδίνου.

Η απόφαση για την ίδρυση της φιλανθρωπικής οργάνωσης λήφθηκε στο πλαίσιο των αυξημένων αναγκών που προκάλεσε η πανδημία στις τοπικές κοινότητες κάθε θρησκείας και πίστης, εθνικότητας ή πολιτισμικής ταυτότητας.

Οι νέες εγκαταστάσεις, επίσης στο Μπάτερσι, δίνουν τη δυνατότητα στο Olive Branch Aid να παρέχει στο εξής όχι μόνο ένα πακέτο τροφίμων σε όποιον το έχει ανάγκη, αλλά επίσης συμβουλές, στήριξη, ακόμα και μαθήματα ανάπτυξης δεξιοτήτων σε όσους το επιθυμούν.

Πιο συγκεκριμένα, προβλέπεται εκμάθηση αριθμητικής, γραφής και ανάγνωσης, καθώς και αγγλικής γλώσσας, αλλά και εκπαίδευση σε θέματα διαχείρισης χρημάτων και κατανόησης λογαριασμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας. Η έμφαση των παρεχόμενων συμβουλευτικών υπηρεσιών δίνεται γενικότερα σε θέματα στέγασης, εργασίας, επιδομάτων, υγειονομικών υπηρεσιών και ενδοοικογενειακής βίας.

Οι υπηρεσίες της οργάνωσης απευθύνονται σε σχολεία, οικογένειες και μεμονωμένα άτομα από τις γύρω περιοχές των δήμων Λάμπεθ, Σάδαρκ, Κρόιντον και Γουόντσγουορθ.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Νικήτα, στην παρουσία του Υπάτου Αρμοστή της Κυπριακής Δημοκρατίας στο ΗΒ Ανδρέα Κακουρή και του Προξένου της Ελλάδας στο Λονδίνο Χρήστου Γούλα.

Η συνεπικεφαλής των επιτρόπων διοίκησης του Olive Branch Aid Σόνια Αντωνίου-Πάμεντ δήλωσε πως πέρυσι η βοήθεια που παρείχε η οργάνωση σε τρόφιμα αντιστοιχούσε σε τουλάχιστον 61 χιλιάδες ανθρώπους ημερησίως.

«Ωστόσο η ζήτηση αυξάνεται», συνέχισε. «Ειλικρινά, ένα πακέτο με τρόφιμα, όσο καλοδεχούμενο και αν είναι, απλά δεν είναι αρκετό για να λύσει πολύ πραγματικά μακροπρόθεσμα προβλήματα.

»Καθώς ανοίγουμε τις νέες εγκαταστάσεις μας είμαστε ενθουσιασμένοι που παρουσιάζουμε τα σχέδιά μας για να προσφέρουμε πρόσθετη βοήθεια πέρα από τα πακέτα τροφίμων. Είναι λυπηρό που ακόμα μας χρειάζονται, αλλά γνωρίζουμε πως πρέπει να αυξήσουμε τις ενέργειές μας καθώς καθημερινά ακούμε τις συνθέτες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όσοι χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες μας».

Όπως εξήγησε η κα Αντωνίου-Πάρμεντ, η οργάνωση αξιοποίησε μία γενναιόδωρη ανώνυμη δωρεά για να μετακομίσει σε μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και να εκπαιδεύσει τους εθελοντές της ώστε να διευρυνθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες και στήριξη.

Απηύθυνε δε κάλεσμα σε ενδιαφερόμενους εθελοντές να έρθουν σε επαφή με την οργάνωση.

Ο έτερος επικεφαλής των επιτρόπων διοίκησης του Olive Branch Aid είναι ο πρωτοπρεσβύτερος του ναού του Αγίου Νεκτάριου Χριστόδουλος Χριστοδούλου.
 

Πηγή: skai.gr