Aκτιβιστές του "Just Stop Oil" στο Λονδίνο ψέκασαν με πορτοκαλί μπογιά εκθέσεις πολυτελών αυτοκινήτων - Δείτε βίντεο

Η αντίδραση ήρθε αφότου συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα δύο ακτιβιστές

Χάος προκλήθηκε το μεσημέρι στο κέντρο του Λονδίνου όταν 16 ακτιβιστές της οργάνωσης "Just Stop Oil" ως ένδειξη διαμαρτυρίας κάθισαν στη μέση του δρόμου κρατώντας πανό στο Piccadilly κοντά στο Green Park, προκαλώντας κυκλοφοριακό. Δεκάδες οδηγοί εξοργίστηκαν από την συμπεριφορά των ακτιβιστών με αποτέλεσμα να συγκρουστούν μαζί τους στην προσπάθειά τους να τους απομακρύνουν από τη μέση του δρόμου. 

Η αντίδραση ήρθε αφότου συνελήφθησαν νωρίτερα σήμερα δύο ακτιβιστές για το κλίμα έπειτα από σοβαρές ζημιές που προκάλεσαν το πρωί, όταν ψέκασαν με πορτοκαλί χρώμα εκθέσεις πολυτελών αυτοκινήτων στην πλατεία Μπέρκλεϋ, στο κεντρικό Λονδίνο.

Η νέα αυτή παρέμβαση των ακτιβιστών έρχεται έπειτα από μια σειρά επιθέσεων που έχουν προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες, όπως όταν έριξαν ντοματόσουπα σε πίνακα του Bαν Γκογκ στο Λονδίνο.

Σε ένα βίντεο που ανέβασε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η οικολογική ακτιβίστρια της "Just Stop Oil", Κάρμεν Λιν είπε: «Τι είναι εντάξει να αγοράζεις και να πουλάς πολυτελή αυτοκίνητα όταν οι άνθρωποι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να φάνε ή να ζεστάνουν τα σπίτια τους;»

Πηγή: skai.gr