Κρεμλίνο: Πιθανή η μεταβίβαση των περιουσιακών στοιχείων των προσαρτημένων ουκρανικών περιοχών σε ρωσικές εταιρίες

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως είναι προφανές πως τα «εγκαταλειμμένα περιουσιακά στοιχεία» δεν μπορούν να μείνουν αδρανή, και πως η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το θέμα

Το Κρεμλίνο δήλωσε σήμερα πως τα περιουσιακά στοιχεία στις τέσσερις ουκρανικές περιοχές την προσάρτηση των οποίων ανακοίνωσε η Ρωσία τον περασμένο μήνα μπορεί μελλοντικά να μεταβιβασθούν σε ρωσικές εταιρίες.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως είναι προφανές πως τα «εγκαταλειμμένα περιουσιακά στοιχεία» δεν μπορούν να μείνουν αδρανή, και πως η κυβέρνηση θα ασχοληθεί με το θέμα.

Η Ουκρανία, οι δυτικοί σύμμαχοί της και μια συντριπτική πλειονότητα χωρών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχουν καταδικάσει ως παράνομη την ανακοινωθείσα προσάρτηση από τη Ρωσία των τεσσάρων περιοχών.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε επίσης πως μια ενδεχόμενη ανταλλαγή κρατουμένων με τις Ηνωμένες Πολιτείες για την απελευθέρωση της μπασκετμπολίστριας του αμερικανικού NBA Μπρίτνεϊ Γκράινερ, η οποία εκτίει ποινή φυλάκισης οκτώ ετών στη Ρωσία κατηγορούμενη για λαθρεμπόριο ναρκωτικών, μπορεί μόνο να είναι αντικείμενο μιας αθόρυβης διαπραγμάτευσης.

Σε τηλεδιάσκεψη με τους δημοσιογράφους ο Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει την απόρριψη της έφεσης της Γκράινερ από δικαστήριο της Μόσχας χθες, Τρίτη.

Ο Πεσκόφ είπε επίσης πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν συνεχάρη τον νέο Βρετανό πρωθυπουργό Ρίσι Σούνακ για την ανάληψη των καθηκόντων του γιατί η Βρετανία είναι μια «μη φιλική» χώρα.

«Η Βρετανία είναι από τις χώρες που περιλαμβάνονται στην κατηγορία των μη φιλικών χωρών, άρα δεν υπήρξαν συγχαρητήρια», είπε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου. Το Λονδίνο είναι ένας από τους κύριους υποστηρικτές της Ουκρανίας απέναντι στη Ρωσία.

Πηγή: skai.gr