Λευκός Οίκος: Το Ιράν συνεχίζει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ και θέλει συμφωνία

Η Λέβιτ ανέφερε ότι ο  Τραμπ, παραμένει ανοιχτός στη διπλωματία, ωστόσο αποφάσισε να διατάξει τις τελευταίες επιθέσεις κατά του Ιράν επειδή παραβίασε το μνημόνιο κατανόησης 

Κάρολαϊν Λέβιτ

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Καρολάιν Λέβιτ, δήλωσε την Πέμπτη ότι το Ιράν συνεχίζει να συνομιλεί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και υποστήριξε ότι η Τεχεράνη θέλει συμφωνία επειδή δέχεται «καταστροφικά πλήγματα» από τις αμερικανικές δυνάμεις.

Η Λέβιτ ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, παραμένει ανοιχτός στη διπλωματία, ωστόσο αποφάσισε να διατάξει τις τελευταίες επιθέσεις κατά του Ιράν επειδή, σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, η Τεχεράνη παραβίασε το μνημόνιο κατανόησης επιτιθέμενη σε εμπορικά πλοία στο Στενό του Ορμούζ.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η αμερικανική στρατιωτική επιχείρηση, η οποία ξεκίνησε τον Φεβρουάριο, έχει «εξουδετερώσει» την ικανότητα του Ιράν να αμυνθεί, επιτρέποντας στις Ηνωμένες Πολιτείες να πλήττουν στόχους «οποτεδήποτε» και «οπουδήποτε».
 

Πηγή: skai.gr
4 0 Bookmark

Απόρρητο