Λαβρόφ: Υποστηρίζουμε το διεθνές δίκαιο άνευ όρων, να σκεφτούμε την πανευρωπαϊκή συνεργασία!

«Αδύνατη η οικοδόμηση ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς εμάς» - Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συναντήθηκε στο Μινσκ με τον Λουκασένκο 

Ένθερμος υπερασπιστής του διεθνούς δικαίου και της πανευρωπαϊκής συνεργασίας εμφανίστηκε την Παρασκευή από τη Λευκορωσία ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ. «Υποστηρίζουμε άνευ όρων το σεβασμό του διεθνούς δικαίου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Λαβρόφ. 

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ συναντήθηκε στο Μινσκ με τον πρόεδρο της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο.

«Πρέπει να σκεφτούμε την πανευρωπαϊκή συνεργασία. Δεν είμαι σίγουρος για τι είδους συνεργασία μιλάμε. Είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς κάτι υπό τις παρούσες συνθήκες. Αλλά το γεγονός είναι ότι η οικοδόμηση ασφάλειας στην Ευρώπη χωρίς εσάς και εμάς είναι αδύνατη. Πολλοί άνθρωποι αρχίζουν να το συνειδητοποιούν αυτό» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, «η μελλοντική παγκόσμια τάξη διακυβεύεται. Θα επιστρέψουμε στις ρίζες, και θα τηρήσουμε στην πράξη τις αρχές του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, πάνω απ' όλα την αρχή της κυριαρχίας της ισότητας των κρατών, διαφορετικά ο κόσμος θα βυθιστεί στο χάος για μεγάλο χρονικό διάστημα». 

«Η επιλογή μας είναι σαφής: υποστηρίζουμε τον άνευ όρων σεβασμό του διεθνούς δικαίου. Θα υποστηρίξουμε αυτή τη θέση μαζί με τους Λευκορώσους συμμάχους μας και άλλους πολυάριθμους ομοϊδεάτες μας εταίρους που συμμερίζονται αυτές τις προσεγγίσεις, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την πρόσφατη σύνοδο κορυφής Brics και στα τελικά έγγραφα που εγκρίθηκαν σε αυτήν τη σύνοδο κορυφής» πρόσθεσε. 
 

Πηγή: skai.gr