Ουκρανία: Αυξάνονται διαρκώς τα θύματα από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην Οδησσό - Βίντεο

Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πυροσβέστες εμφανίζονται σοκαρισμένοι από όσα είδαν στα συντρίμμια αλλά και κουρασμένοι από τις προσπάθειες διάσωσης. 

Μεγαλώνει διαρκώς ο απολογισμός των θυμάτων από τη ρωσική πυραυλική επίθεση στην περιοχή της Οδησσού, στη νότια Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές έως στιγμής έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 19 άνθρωποι, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 30. Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας οι πυροσβέστες εμφανίζονται σοκαρισμένοι από όσα είδαν στα συντρίμμια αλλά και κουρασμένοι από τις προσπάθειες διάσωσης. 

Βρίσκονται σε εξέλιξη επιχειρήσεις διάσωσης, τις οποίες δυσχεραίνει η πυρκαγιά στην περίπτωση της πολυκατοικίας σύμφωνα με τον Σερχίι Μπρατσούκ, εκπρόσωπο των περιφερειακών αρχών της Οδησσού.
 


Ο πρώτος ρωσικός πύραυλος έπληξε «εννιαώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια Μπίλγκοροντ-Δνείστερου», περίπου 80 χιλιόμετρα νότια της Οδησσού, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο κ. Μπρατσούκ προειδοποίησε εξάλλου τους χρήστες ιστότοπων κοινωνικής δικτύωσης να μην αποκαλύπτουν τις κινήσεις των στρατευμάτων και των υπηρεσιών των πρώτων βοηθειών.
 
«Βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης, μην γράφετε ούτε πού, ούτε από ποιους, ούτε πότε!», για να μην τεθούν σε κίνδυνο στρατιωτικοί, τόνισε σε τηλεοπτικό σταθμό της χώρας. 
 

Πηγή: ΑΜΠΕ - skai.gr