Λαβρόφ: Σκηνοθετημένο σκηνικό στη Μπούκα – Οι Ρώσοι έφυγαν 30 Μαρτίου και ήταν όλα καλά

Σκηνοθετημένο σκηνικό στην ουκρανική πόλη Μπούκα, καταγγέλλει ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, κάνοντας μάλιστα λόγο για προβοκάτσια που συνιστά ευθεία απειλή στη διεθνή ασφάλεια.

Ο Λαβρόφ υποστήριξε ότι οι φωτογραφίες που έχουν σοκάρει τον πλανήτη, σκηνοθετήθηκαν μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από την πόλη.

Όπως μεταδίδει το Sputnik, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις αποχώρησαν από την περιοχή στης 30 Μαρτίου και πως στις 31 Μαρτίου, ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε πανηγυρικά πως όλα είναι καλά. Σύμφωνα με τον Ρώσο διπλωμάτη, δύο ημέρες μετά έγινε σκηνοθεσία.

Το πρακτορείο Ruptly δημοσίευσε μάλιστα βίντεο που φέρεται να ανέβασε ο δήμαρχος της Μπούκα, Ανατόλι Φεντορούκ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις 31 Μαρτίου. Λέει ότι ο ρωσικός στρατός εκδιώχθηκε από την πόλη και πως πρόκειται για μια σπουδαία ημέρα για τη χώρα του.

«Η 31η Μαρτίου θα περάσει στην ιστορία του οικισμού μας αλλά και ολόκληρης της χώρας ως η ημέρα που οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας απελευθέρωσαν τις περιοχές μας από τα ρωσικά ‘’Ορκ’’, από τους Ρώσους κατακτητές», φέρεται να λέει ο δήμαρχος.

Δείτε το βίντεο

Κρεμλίνο: Ψευδείς ισχυρισμοί και επεξεργασμένα βίντεο

Αντίστοιχες ήταν και οι δηλώσεις του εκπροσώπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Επανέλαβε ότι η Μόσχα αρνείται κατηγορηματικά οποιαδήποτε σχέση με μαζική δολοφονία αμάχων στην Μπούκα και υποστήριξε πως το ουκρανικό «αφήγημα» δεν επαληθεύεται από την αλληλουχία των γεγονότων.

Κάλεσε μάλιστα τη διεθνή κοινότητα να μη βιαστεί να κρίνει.

Ο Πεσκόφ δεν προσκόμισε κανένα στοιχείο για να υποστηρίξει τον ισχυρισμό του, αλλά είπε ότι οι Ρώσοι ειδικοί εντόπισαν σημάδια διαφόρων «ψευδών» και επεξεργασμένων βίντεο στο υλικό που έχει κυκλοφορήσει.

Πηγή: skai.gr