Μακρόν: Χρειάζονται νέες κυρώσεις μετά τις δολοφονίες στη Μπούκα

Χρειάζεται ένας νέος γύρος κυρώσεων εις βάρος της Ρωσίας, δήλωσε σήμερα ο γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και πρόσθεσε ότι υπάρχουν σαφείς ενδείξεις πως οι ρωσικές δυνάμεις ευθύνονται για δολοφονίες στην πόλη Μπούκα της Ουκρανίας.

"Υπάρχουν πάρα πολύ σαφείς ενδείξεις που παραπέμπουν σε εγκλήματα πολέμου. Είναι λίγο ως πολύ αποδεδειγμένο ότι ο ρωσικός στρατός ευθύνεται (για τους φόνους στην Μπούκα)", δήλωσε ο Μακρόν στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

"Αυτό που συνέβη στην Μπούκα απαιτεί έναν νέο γύρο κυρώσεων και πολύ σαφή μέτρα", πρόσθεσε.

Αυτές οι νέες κυρώσεις θα πρέπει να στοχοποιούν τον άνθρακα και το πετρέλαιο, πρότεινε ο Μακρόν, ο οποίος αυτό τον μήνα αναμένεται να διεκδικήσει την επανεκλογή του στην προεδρία.

Η Ρωσία χθες, Κυριακή, αρνήθηκε ότι οι δυνάμεις της ευθύνονται για τους θανάτους αμάχων στην πόλη Μπούκα κατηγορώντας την Ουκρανία ότι έχει στήσει μια ''παράσταση'' για τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.

Η ρωσική οικονομία αντιμετωπίζει την σοβαρότερη κρίση μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης το 1991 έπειτα από την επιβολή κυρώσεων από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους της εις βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ