Λαϊκό προσκύνημα στην σορό της βασίλισσας Ελισάβετ – Ουρές χιλιομέτρων και πολύωρη αναμονή - Δείτε βίντεο

Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκ. άνθρωποι θα θελήσουν να αποχαιρετίσουν τη βασίλισσσα - Βίντεο από τη μεταφορά της βασίλισσας στο Westminster

Υπό τους ήχους πένθιμων εμβατηρίων και κανονιοβολισμών από το Hyde Park καθώς και της καμπάνας του Big Ben, η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ διέσχισε σήμερα τους δρόμους τους κεντρικού Λονδίνου και μεταφέρθηκε από το παλάτι του Μπάκιγχαμ στην αίθουσα του Westminster Hall, όπου από σήμερα στις 19.00 ώρα Ελλάδος και μέχρι την Δευτέρα το πρωί θα εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα. 

Δείτε βίντεο: 

Δείτε live γράφημα με την ούρα χιλιομέτρων που έχει σχηματιστεί για το λαϊκό προσκύνημα:

Το φέρετρο είναι σκεπασμένο με το βασιλικό λάβαρο και πάνω του είναι τοποθετημένο το Αυτοκρατορικό Στέμμα, το οποίο μεταξύ άλλων κοσμείται από πετράδι κομμένο από το μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, γνωστό ως Cullinan.

ελισαβετ στεμμα

Καθόλη τη διάρκεια της πομπής, από όπου περνούσε το φέρετρο, δεκάδες χιλιάδες κόσμου ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα, αποχαιρετώντας την αγαπημένη τους βασίλισσα. Εκτιμάται ότι πάνω από 1 εκ. άνθρωποι θα θελήσουν να αποχαιρετίσουν από κοντά τη μακροβιότερη μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου και η ουρά που θα σχηματιστεί μπορεί να φτάσει και τα 35 χιλιόμετρα.

Ωστόσο, υπολογίζεται πως υπό κανονικές συνθήκες και χωρίς κάποιο απρόοπτο το τετραήμερο αυτό θα μπορέσουν να περάσουν από την αίθουσα περίπου μισό εκατομμύριο πολίτες. 

φερετρο ελισαβετ

Το χείριστο σενάριο προβλέπει αναμονή στην ουρά έως και για 30 ώρες, για αυτό οι αρχές καλούν τους πολίτες να είναι βέβαιοι πως θα αντέξουν την ταλαιπωρία πριν πάρουν θέση στην ουρά. Όποιος προσέρχεται θα λαμβάνει ένα χρωματιστό και αριθμημένο βραχιολάκι ώστε να μπορεί να φεύγει για σύντομα διαστήματα από την ουρά για να βρει μια τουαλέτα ή κάτι να φάει πριν επιστρέψει. Η κυβέρνηση θα χρησιμοποιεί το Twitter για να ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες πού βρίσκεται το τέλος της ουράς, ενώ ενημερώσεις θα υπάρχουν και από το BBC.

Στα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συμβάλλουν 10.000 αστυνομικοί και πάνω από 1800 στρατιωτικοί. Οι πολίτες που θα μπαίνουν στο κοινοβούλιο θα περνάνε από εξονυχιστικούς ελέγχους ασφαλείας όπως στους ελέγχους ασφαλείας των αεροδρομίων.

Τη σορό συνόδευσαν μέλη του βασιλικού ιππικού, ενώ πεζή ακολουθούσαν ο βασιλιάς Κάρολος και τα άλλα τρία παιδιά της Ελισάβετ και στην δεύτερη σειρά τα εγγόνια της, ανάμεσά τους και οι πρίγκιπες Γουίλιαμ και Χάρι, όλοι χωρίς τις συζύγους τους.

βασιλικη οικογένεια κηδεία Ελισάβετ

Πηγή: skai.gr