Κλείσιμο

Κρεμλίνο: «Αντιρωσική» η ισραηλινή οδηγία να εγκαταλείψουν το βόρειο Καύκασο οι Εβραίοι

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν στο Νταγκεστάν όταν όχλος εισέβαλε στο αεροδρόμιο της Μαχατσκαλά την Κυριακή, αναζητώντας Εβραίους και Ισραηλινούς επιβάτες

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα δήλωσε την Πέμπτη ότι η οδηγία του Ισραήλ να εγκαταλείψουν οι πολίτες του τη ρωσική περιοχή του Βόρειου Καυκάσου μετά από μια βίαιη αντι-ισραηλινή διαδήλωση στο Νταγκεστάν την Κυριακή είναι «αντιρωσική», μετέδωσε το Reuters.

Η Μαρία Ζαχάροβα είπε ότι η ισραηλινή προειδοποίηση κατά των ταξιδιών στις, κυρίως μουσουλμανικές, περιοχές του Βόρειου Καυκάσου δεν είχε «καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν στο Νταγκεστάν όταν όχλος εισέβαλε στο αεροδρόμιο της Μαχατσκαλά την Κυριακή, αναζητώντας Εβραίους και Ισραηλινούς επιβάτες για να τους λιντσάρει σε πτήση που έφτανε από το Τελ Αβίβ.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένα επικρίνει τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας, και επανέλαβε τη μακροχρόνια υποστήριξή της σε ένα παλαιστινιακό κράτος, ενώ φιλοξενεί επίσης αντιπροσωπεία της Χαμάς στη Μόσχα.
 

Πηγή: skai.gr
TAGS: Ρωσία